Виробника морозива «Хрещатик» оштрафували за брехню про склад пломбіру

Производителя мороженого "Хрещатик" оштрафовали за ложь о составе пломбира

В Україні оштрафували виробника морозива марок "Хрещатик", "Каштан" та ін. на 1,37 млн грн. Перевірка встановила, що ТОВ "Фабрика морозива Холодопром" вказувало на упаковках пломбіру неправдиву інформацію про склад.

Так, у складі морозива було зазначено питне коров'яче молоко, а насправді при виробництві використовувалося сухе. Про це повідомили в Антимонопольний комітет України (АМКУ).

Комітет у ході проведення дослідження встановив, що у вересні та листопаді 2020 року "Хладпром" взагалі не закуповував коров'яче молоко і, відповідно, не використало його при виготовленні морозива "пломбір". Натомість виробник замінив у складі свого продукту питне коров'яче молоко іншим інгредієнтом – сухе знежирене молоко, зазначили АМКУ.

"Питне коров'яче молоко та сухе молоко не є тотожними складовими, адже ці сировини виробляються за різними технічними умовами. Відповідно, поширена виробником інформація про склад його продукту є хибною", – пояснили антимонопольники.

ТОВ "Фабрика морозива Холодопром" виробляє понад 27 видів морозива. У тому числі це продукція під брендами "Хрещатик", "Каштан", "Хладік", "Артек", "Волошкове поле".

https://news.obozrevatel.com/ukr/economics/economy/virobnika-moroziva-hreschatik-oshtrafuvali-za-brehnyu-pro-sklad-plombiru.htm

 

 

Джерело

Новости Украины