Висміював незалежність України: колишній працівник Міносвіти постане перед судом

Оголошення підозри колишньому посадовцю МОН, Київ, червень 2024 р. Поліція Києва/Facebook

Колишньому працівнику Міністерства освіти, який у соцмережі висміяв незалежність України, повідомили про підозру у приниженні честі та гідності українців. За цю публікацію його раніше звільнили з роботи, тепер чоловікові загрожує ув'язнення.

Про це інформує Київська міська прокуратура, а також поліція Києва у Facebook.

Як з'ясувало слідство, 34-річний чиновник Міносвіти на власній сторінці у Facebook розмістив допис із заголовком "Про выход Украины и прибалтийских республик из состава СССР. Лонгрид".

Чоловік заявляв, що начебто не всім колишнім країнам СРСР незалежність пішла на користь. Незалежність України він назвав "кидаловом", стверджуючи, що люди голосували не за вихід з СРСР, а за обіцянки швидкого збагачення. Сучасну Україну колишній експерт Міносвіти вважає "колонією" заходу, а українців назвав "недолугими" і такими, що "не заслуговують на життя".

Правоохоронці перевірили антиукраїнські публікації колишнього чиновника Міносвіти, Київ, червень 2024 р. Поліція Києва/Facebook

Судова експертиза встановила, що такі публічні висловлювання принижують національну честь та гідність українців і спрямовані на розпалювання національної ворожнечі.

Одразу після публікації у Міносвіти почали службову перевірку щодо посадовця, за результатом якої його звільнили з міністерства.

Колишній прцівник Міносвіти, якого підозрюють у приниженні честі і гідності українців, Київ, червень 2024 р. Поліція Києва/Facebook

Нині правоохоронці оголосили чоловікові підозру за ч. 1 ст. 161Порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності, політичних та ідеологічних переконань КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3 років.

У березні СБУ викрила в Києві б'юті-блогерку та охоронця автопаркінгу, які в соцмережах поширювали фейки про війну і виправдовували дії російської армії.

Служба безпеки також зібрала доказову базу на київського блогера, який позиціонував себе "політекспертом" і поширював кремлівську пропаганду про агресію РФ в Україні.

Також у Києві правоохоронці викрили росіянина, який радів руйнуванням в Ірпені і записував відповідні відео.

Читати ще

Читати ще Готували інформаційні диверсії проти України: СБУ затримала в Києві соратників Медведчука

Читати ще СБУ знайшла антиукраїнську літературу в мережі церковних лавок УПЦ МП

Джерело

Новости Украины