Вистрелив собі в голову: на Хмельниччині 19-річний курсант покінчив із життям, залишивши передсмертну записку

На Хмельниччині 19-річний курсант Національної академії Державної прикордонної служби України покінчив із життям. Наразі поліцейські встановлюють обставини смерті юнака.

Відео дня

Тіло юнака з вогнепальним пораненням знайшли сьогодні, 1 червня, близько 04.30 ранку. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Хмельницькій області.

Поліція відкрила кримінальне провадження у зв’язку з інцидентом за статтею 115 Кримінального кодексу України з приміткою самогубство.

У правоохоронних органах також повідомили, що курсант залишив передсмертне повідомлення, проте його конкретний зміст не розголошується. Зараз поліція займається встановленням мотивів, що спонукали до такого вчинку, а також вивчає всі обставини цієї події.

У навчальному закладі повідомили, що жодних насильницьких дій щодо цього курсанта не було зафіксовано. Так, в академії юнака позитивно характеризували, зазначили, що він добре навчався та займався спортом. Також там повідомили, що хлопець раніше мав конфлікт із батьком. Старший брат курсанта нині служить у спеціальному підрозділі, він також здобував освіту в прикордонній академії.

«Одразу на місце події було викликано карету «швидкої допомоги», а також слідчих та представників правоохоронних органів. Наразі обставини події з’ясовуються, триває слідство. Також проводиться наше внутрішнє розслідування. Якісь попередні версії озвучить слідство», – сказав начальник пресцентру Національної академії Держприкордонслужби України Іван Галкін.

Також він пояснив, звідки в курсанта академія була зброя: «Він ніс службу в добовому наряді. Всі добові наряди в Національній академій під час несення служби озброєні штатною зброєю, оскільки зараз в Україні воєнний стан, і добові наряди виконують також функції із забезпечення оборони території військового містечка».

Нагадаємо, що курсант Львівського університету внутрішніх справ Дмитро Гульчук, який 19 березня вчинив самогубство під час добового наряду, скаржився на нестерпні умови та знущання в навчальній установі.

Раніше повідомлялося, що у Києві патрульні врятували чоловіка, який хотів скоїти самогубство, стрибнувши з Паркового мосту. Поліцейські змогли заспокоїти чоловіка – й він погодився перелізти назад. Киянин розповів поліцейським про життєві негаразди, які трапилися з ним.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины