Вже оформлюють: виплати від Червоного Хреста, Acted та збільшення компенсацій на комуналку

Вже оформлюють: виплати від Червоного Хреста, Acted та збільшення компенсацій на комуналку

Фото: t.me/zedigital

Компенсації за комунальні послуги

Нещодавно стало відомо про плани уряду збільшити компенсацію на оплату комуналки в опалювальний період.

З початку війни українці безкоштовно прийняли у своїх будинках сотні тисяч співгромадян. Як повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, уряд прийняв рішення направити 115,6 млн грн на часткову компенсацію видатків за комунальні послуги за червень власникам житла, які тимчасово надали житло вимушеним переселенцям у рамках програми «Прихисток».

Компенсація збільшиться вдвічі: замість 450 грн. на одну людину планують виплачувати 900 грн. За словами Чернишова, наразі Мінрегіон розробляє документ, який збільшить розмір допомоги на опалювальний період.

Нагадаємо, що українці, які поселили у себе вимушених переселенців, можуть розраховувати на щомісячну компенсацію за умови, що ВПО проживають у них у будинку безкоштовно, і при цьому власники житла не мають заборгованості з комунальних послуг.

2500 грн від Червоного Хреста

Міністерство соціальної політики України, Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариство Червоного Хреста України підписали Меморандум про надання грошової допомоги вразливим категоріям населення України, які постраждали внаслідок бойових дій.

У пріоритеті – малозабезпечені сім’ї, у тому числі з-поміж ВПО, а також переселенці з найбільш постраждалих регіонів — Донецької, Луганської, Одеської, Харківської, Запорізької, Миколаївської, Херсонської областей.

У рамках цієї програми можна отримати 2500 грн на особу, всього програмою буде охоплено майже мільйон людей.

З усіх питань можна звертатись за телефоном гарячої лінії 0800-332-656 у робочі дні, а також писати на адресу [email protected].

Виплати від міжнародних організацій

Як ми вже писали раніше, українці можуть отримати допомогу у розмірі 2200 грн. від ООН, ЮНІСЕФ, Міжнародної організації міграції, Норвезької ради у справах біженців (NRC) та інших. Заявку може залишити будь-яка людина, і після перевірки поданої інформації гроші отримають найбільш незахищені верстви населення, до яких належать:

пенсіонери, внутрішньо переміщені особи (ВПО), люди, які знаходяться на тимчасово окупованих, а також деокупованих територіях, люди, які перебувають у зоні бойових дій, сім’ї з трьома та більше дітьми до 18 років, з яких мінімум одна дитина не досягла двох років, сім’ї з двома та більше дітьми до 18 років, з яких мінімум одна дитина має інвалідність.

Виплата становить 2220 грн. протягом трьох місяців, тобто всього людина отримає 6660 грн.

Подати заявки на виплати можна дистанційно – через портал «єДопомога». Для того, щоб оформити заявку, потрібно вибрати на платформі опції «Виплати від міжнародних організацій» та «Заповнити заявку на допомогу». При цьому слід зазначити реквізити рахунку у форматі IBAN.

Якщо людина не має банківського рахунку, отримання допомоги можна оформити через відділення «Укрпошти».

6660 для переселенців від Acted

8 серпня стало відомо про новий вид допомоги українцям, які постраждали від війни Росії проти України. Грошову допомогу надасть окремий підрозділ французької неурядової організації Acted. На неї можуть розраховувати ВПО, а також ті, що проживають на тимчасово окупованих територіях або в населених пунктах, що знаходяться в зоні активних бойових дій, – лише 10 тис. осіб.

Заявку на отримання допомоги треба подати через портал «єДопомога».

У Мінсоцполітики зазначили, що насамперед допомогу отримають мешканці Харківської, Донецької, Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Розмір допомоги становитиме 2220 грн на особу на місяць одноразовою виплатою на три місяці. Тобто лише 6660 грн.

20 тис. грн від Ветеранського фонду

До 20 тисяч гривень відшкодування на ведення бізнесу можуть отримати ветерани, їхні подружжя, батьки, діти (зокрема усиновлені), а також родичі загиблих захисників та героїв Небесної сотні.

Для подання заявки слід відповідати трьом критеріям: бути ветераном чи членом сім’ї ветерана; бути ФОП або самозайнятою особою; мати статус внутрішньо переміщеної особи, набутий після 24 лютого 2022 року.

Заявку на отримання коштів можна подати тут.

Допомога від «українських сестер»

Благодійна організація «Фонд Українські Сестри та Кіндфрендлі» оголосила про надання підтримки вагітним українцям, які мають дітей, які в результаті війни Росії проти України опинилися у скрутному становищі.

Від «українських сестер» можна отримати психологічні та медичні консультації, інформацію про евакуацію, а також одноразову фінансову допомогу, яка надається тим, хто втратив роботу та засоби для існування.

Для отримання детальної інформації необхідно оформити заявку через телеграм-бот.

Джерело

Новости Украины