Влаштовує екстремальні ралі під обстрілами: історія воїна-лісівника Сергія Романюка з Хмельниччини

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

43-річний воїн-лісівник Сергій Романюк з Хмельниччини воює вже 2,5 роки. До повномасштабного вторгнення він працював у Кам'янець-Подільському лісовому господарстві. За роки російсько-української війни пройшов усю лінію фронту: від півдня до півночі.

Він той, про кого кажуть: "сталевий і сильний духом". 43-річний Сергій Романюк не дозволяє собі зайвих емоцій і зізнається, ця риса вкрай необхідна на війні. А про неї чоловік знає вже багато, адже розпочав бойовий шлях ще під час АТО.

"Я був мобілізований у 2015 році. Тоді з побратимами-прикордонниками ми боронили маріупольський напрямок. Після року служби повернувся додому. Всю свою військову амуніцію залишив хлопцям: бронежилет і навіть берці віддав. Я не міг подумати, що доведеться знову воювати".

Сергій повернувся до лісового господарства, де працював ще з 2008 року. Спочатку доглядав за лісовими культурами, згодом пройшов навчання і став лісорубом у Кам'янець-Подільському лісовому господарстві. А 24 лютого 2022 року швидко зібрав найнеобхідніші речі і пішов у військкомат.

Сергій Романюк зі своїми побратимами на російсько-українській війні. З особистого архіву Сергія Романюка

"Я був в оперативному резерві, тому усвідомлював свою відповідальність. Мене направили у 3 окрему танкову Залізну бригаду. Спочатку не було потрібного забезпечення, тож довелося добувати техніку самим. Одного дня просто з-під носа у ворога вкрали ворожий ГАЗон, пізніше ще й причеп. Тоді ми не думали, а діяли. Зараз, мабуть, так би вже не ризикував".

Сергій — водій, його завдання — підвозити боєкомплект. І чим швидше, тим краще. За 2,5 роки їхня бригада пройшла всю лінію фронту: від півдня до півночі. Спершу було Гуляйполе, далі Соледар і Мар'їнка. Зараз підрозділ на Куп'янщині.

"Усюди складно. Не можу сказати, що десь нам було легше. Чим екстремальніше водіння, тим довше тут можна прожити".

Воїн-лісівник Сергій Романюк наразі у відпустці.

"Час проходить дуже швидко. Намагаюсь хоч трохи відновити сили і якомога більше проводити час з рідними".

Новости Украины