Власна справа: українці зможуть взяти ще 7000 грантів на розвиток бізнесу цього року


Власна справа: українці зможуть взяти ще 7000 грантів на розвиток бізнесу цього року

Ілюстративне фото бізнесу (Фото — depositphotos.com)

У 2023 році уряд виділяє на програму мікрогрантів «Власна справа» 1,8 млрд грн, що дозволить видати понад 7000 мікрогрантів на започаткування та розвиток бізнесу. Про це розповіла заступниця міністра економіки Тетяна Бережна в ефірі Національного телемарафону.

За її словами, минулого року за цією програмою  мікрогранти отримали 3300 підприємців, які створять понад 8000 робочих місць.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

«Програма мікрогрантів є найбільш популярною серед грантових програм проєкту єРобота, і перша цього року хвиля подачі заявок на мікрогрант стартувала 1 лютого», – уточнила Бережна.

За тиждень українці вже подали через портал Дія понад 200 заявок на отримання коштів. Сума мікрогранту становить від 50 000 до 250 000 грн. Гроші можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення.

Отримати мікрогрант може підприємець з досвідом та без. 

  • 21 червня 2002 року Кабмін затвердив програму безповоротної грантової підтримки малого та середнього бізнесу єРобота. Її обсяг – 16 млрд грн. Гранти єРоботи розділили за шістьма напрямками. 2 серпня держава видала перші гранти на нові сади та ягідники в межах єРоботи.
  • 3 жовтня бізнесу дозволили витрачати гроші грантів на роботу в оренду, лізинг та рекламу.
  • 10 листопада бізнесу спростили доступ до державних грантів єРобота: подати заявку можна онлайн.

Джерело

Новости Украины