Внутрішній перерозподіл капіталу: страхова компанія Владислава Атрошенка залучить додаткові інвестиції

Чернігівська страхова компанія «Грандвіс», кінцевим бенефіціарним власником якої є міський голова Владислав Атрошенко, збільшить статутний капітал на 56,03% акцій — додатково випустить акцій на 8 мільйонів гривень.

Як зазначає fixygen.ua, дані про емісію приватне акціонерне товариство розмістило в інформаційній базі Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР).

Акціонери ухвалили вказане рішення 2 листопада.

Зазвичай, додатковий випуск акцій роблять, аби залучити кошти інвесторів. Однак у цьому випадку все виглядає ще й як внутрішній перерозподіл капіталу.

Зокрема в процесі емісії у компанії з'явиться новий акціонер, чернігівське ТОВ "Компанія з управління активами «Добробут-Фінанс», який володітиме пакетом у розмірі 5% і більше. За дивним збігом обставин ця установа зареєстрована у тій самій будівлі, що і «Грандвіс». Її засновниками та кінцевими бенефіціарами є Сергій Матюшко (керівник ТОВ) та Дмитро Федоров.

З останнім та із «Добробут-Фінанс» мера пов'язують недаремно. У липні минулого року Владислав Атрошенко разом з дружиною придбали на 198 мільйонів гривень (за номіналом) інвестиційних сертифікатів венчурних фондів, заснованих ТОВ. У декларації міського голови за 2020 рік Дмитро Федоров фігурує серед тих, кому перший передав в управління корпоративні права низкою підприємств. Його прізвище зустрічається і серед тримачів грошових активів мера. Йдеться про 34 мільйони – кошти, позичені третім особам.

Згідно з нинішнім повідомленням у базі НКЦПФР, наслідком додаткової емісії може стати зменшення часток старих акціонерів: ТОВ «НТ-Грандвіс», яка до того становила 68,333%, Тимофія Бичкова — 24,321%, Дмитра Федорова — 5,346% простих іменних акцій. Для останнього Національний банк України 26 лютого погодив придбання суттєвої участі у страховій компанії «Грандвіс». А саме: шляхом прямого володіння 5,346% акцій страховика, опосередковано — 68,333%. Звичайно, що ці цифри теж не випадковий збіг. Адже уся частка «НТ-Грандвіс» є грошима Владислава Атрошенка, як її кінцевого бенефіціарного власника.

Зрештою, і сам Тимофій Бичков добре знайомий тим, хто вивчає декларації мера. Саме він, за даними youcontrol.com.ua, є засновником чернігівських підприємств «Ріел Ко», «Десна»-ФК-2», «Телеорганізація «НІСА». Їх кінцевий бенефіціар – теж Владислав Атрошенко.

Нагадаємо, «Грандвіс» працює на страховому ринку з 1995 року. Спеціалізується на ризикових видах страхування. Статутний капітал компанії – 14,3 мільйона гривень.

Фото – з мережі.

Источник

Новости Украины