Водопровідна вода, що подається жителям Кропивницького, безпечна — Держпродспоживслужба

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Суспільне Кропивницький

Водопровідна вода, що подається жителям Кропивницького, безпечна. Такий висновок отримали за результатами лабораторних досліджень. Про це Суспільному розповіла речниця Держпродспоживслужби в області Наталія Шевченко.

Зразки відібрали у квартирах жителів 101-го мікрорайону міста після появи повідомлень про невластивий колір і запах водопровідної води та погіршення стану здоров‘я людей.

Воду дослідили Кіровоградська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби та лабораторія підприємства "Дніпро-Кіровоград". У зразках, відібраних у квартирах кропивничан, виявили незначні відхилення щодо забарвлення та кольору. Мікpобіологічні показники відповідають вимогам деpжавних санітаpних пpавил і ноpм.

За словами Наталії Шевченко, посилення забарвлення та кольору води було викликано тим, що водопровідна мережа протягом певного періоду не була заповнена, а під час заповнення в ній могли розчинитися домішки заліза. "Саме тому у випадку поновлення централізованого водопостачання після його відсутності воду необхідно спустити протягом 10-15 хвилин та обов’язково обробити перед споживанням".

Підприємство "Дніпро-Кіровоград" робить позачергову промивку мереж, сказала Наталія Шевченко. Після цього відберуть проби води для повторного дослідження.

До повного налагодження централізованого водопостачання радить дотримуватися таких рекомендацій:

  • для пиття воду кип'ятити не менше 10 хвилин або використовувати воду в пляшках;
  • готувати їжу на перевіреній питній воді;
  • воду з відкритих водойм використовувати тільки для господарських потреб.

Що відомо

  • Анастасія Балашова та її сусіди з 40 квартир – жителі 101-го мікрорайону у Кропивницькому – підозрюють, що мали погіршення самопочуття через воду з меpежі центpалізованого водопостачання. Людям стало зле 6 грудня, після того, як відновили подачу води. Її не було в мережах два дні.

Новости Украины