Воллес: Розкол в ієрархії російської армії реальний, а Росія більш крихка, ніж визнає


Воллес: Розкол в ієрархії російської армії реальний, а Росія більш крихка, ніж визнає

Бен Воллес (Фото: ЕРА)

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес на конференції Інституту глобальних змін Тоні Блера в Лондоні заявив, що Росія «більш крихка», ніж визнають росіяни, а розкол у російській армії – цілком реальний. Його цитує британське видання iNews.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Відповідаючи на запитання, чи можливо Україні виграти війну проти Росії, британський міністр сказав «Я думаю, що її можна здолати. Я вважаю, що Росія набагато крихкіша, ніж росіяни цього хочуть», зазначивши, що російська армія втратила вже понад 230 000 особового складу.

Воллес додав, що контрнаступ Сил оборони не є «тривожно повільним». 

«Просто вони (окупанти. – Ред.) всюди кидають міни. Це, звичайно, уповільнює наступ (ЗСУ. – Ред.), відважним чоловікам та жінкам доводиться прокладати собі шлях через мінні поля», – наголосив він, додавши, що Сили оборони продовжують просуватися на трьох напрямках.

  • Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв’ю WP заявив, що український наступ – це не шоу, під час нього кожен відвойований метр землі дається кров’ю. 
  • 18 липня у Міноборони повідомили, що у ЗСУ вже є ініціатива на Куп’янському напрямку, а Сили оборони продовжують наступ на південному флангу під Бахмутом.
  • У Генштабі повідомили про успіх ЗСУ на двох ділянках фронту під час наступу у напрямку Бердянська та Мелітополя на півдні.

Читайте також: Наступ ЗСУ «далекий від провалу», є значні сили в резерві – генерал Міллі

Джерело

Новости Украины