Волонтер з Вінниччини виготовляє мішені з російських броньовиків для оборонців

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Виготовлення мішені для тренувань з російських броньовиків. Суспільне Вінниця

З 2016 року майстер працює над станинами для великокаліберних кулеметів, таких в його доробку майже 30 різновидів.

"Багато різних кулеметів, десь видів 6-7, плюс вони різні між собою: Для роботи в окопах, з броні, з пікапу, з землі, якщо помножити на кількість кулеметів, то виходить близько 30", — зазначає волонтер Денис Романовський.

Виготовлення станини для великокаліберних кулеметів. Суспільне Вінниця

Саме він свого часу запропонував Володимиру Нагорному виготовляти станини для кулеметів. Він же і відвозить їх бійцям.

"Станин передали дуже багато, близько тисячі: і нашим, і "Червоній Калині", Нацгвардії, піхотинцям, ракетно-зенітним військам, які працюють по шахедах і по піхоті. Майже в кожній бригаді вони є", — сказав Денис Романовський.

Станини для великокаліберних кулеметів. Суспільне Вінниця

Наразі майже завершено багатофункціональну станину під великокаліберний кулемет "Утьос" НСВТ. Транспортують її у розібраному вигляді, тож багато місця не займає. З нею можна працювати, як по повітряних, так і по наземних цілях.

Ця багатофункціональна станина вже незабаром поїде на Чернігівщину у зенітно-ракетну бригаду для знищення повітряних цілей.

"На фронті збивають "Ланцети", до мене приїздили хлопці, які вже з них збивали шахеди. Вона може зніматися і працювати по горизонталі, і водночас для повітряних цілей", — зазначив Володимир Нагорний.

Станини для великокаліберних кулеметів. Суспільне Вінниця

Найкраща подяка за роботу, за словами Нагорного — відеозвіти, як працюють на його станинах бійці на фронті. Станини для них передають безкоштовно. Володимир Нагорний за свою роботу грошей не бере, а на матеріали кошти частково збирають у соцмережах, частково метал та розхідники передають місцеві підприємці.

Новости Украины