«Вони були дуже схожі на вовків»: на Дніпропетровщині знайшли мертвими двох собак. Що каже власниця тварин та місцеві

За інформацією: Суспільне Дніпро.

Дописи у соцмережах Христини. Суспільне Дніпро

"Воду пили. Вони прибігли, і те, що показували їх в інстаграмі, там, де вони гарні й доглянуті, — це одне, а прибігли вони, то, вибачте, зовсім не схожі на собак. Ну що вам сказати, вони дійсно були схожі на вовків", — додав Олексій.

Історія на інстаграм-сторінці власниці собак. Суспільне Дніпро

Місцева жителька Валентина зазначила: собаки ганялися за домашніми птахами, намагалися потрапити на її подвір’я.

"Мені зателефонували і сказали, що у мене на городі бігають вовки, два вовки", — запевнила жінка.

"Мені сусід дзвонить і каже: тут у сусідки Валентини — вовки. Каже: я їх відбиваю трактором, бо вони кидаються на гусей. Я поки вийшов, узяв лопату, а вони в провулок побігли і зайшли у двір", — додав місцевий житель Микола.

Світлини собак, які бігали у селі. Фото з особистого архіву місцевого жителя Олексія

До сільради звернулися семеро місцевих, які запевнили, що бачили двох вовків, розповідає староста Кислянки Олександр Кінжигіляєв. Він зателефонував знайомим мисливцям, аби ті вигнали тварин із села. Як пояснив, хвилювався, що вовки можуть напасти на людей. Та додав, що просив налякати їх, а не вбивати.

Староста Кислянки Олександр Кінжигіляєв. Суспільне Дніпро

"Мені вже зателефонували і сказали, що вони застрелені. І почався розголос. Чому мисливські собаки дуже схожі на вовків, без ошийників, без власників? Взагалі, що вони тут робили?" — сказав староста.

Суспільне звернулось до фахівців із проханням ідентифікувати породу собак. Кінологиня Валерія зазначила: скоріш за все, це була помісь із вовком.

"Після консультації з людьми, у яких безпосередньо жили вовки, і наразі в одного з моїх колег він і досі живе, то він сказав: "Так, є схожість із вовком". Із ними дійсно складно працювати, бо це все ж більше дикі тварини, але з дитинства їх все ж можливо дресирувати", — додала Валерія.

Валерія Колесник, кінологиня. Суспільне Дніпро

Нацполіція Дніпропетровщини на офіційній фейсбук-сторінці повідомила: після звернення власниці було відкрито кримінальне провадження щодо жорстокого поводження з тваринами. Правоохоронці вже встановили ймовірних причетних. Власниця вимагатиме покарання для них. Про це Христина написала в одній із соцмереж.

Читати ще

Читати ще «За вечір зібрала півтора мільйона переглядів»: ірландський вовкодав Луна з Дніпра став зіркою ТікТоку

Новости Украины