Ворог перекинув на штурми у Харківській області свіжі сили

Протягом доби противник проводить до восьми штурмів.

Окупанти намагаються повернути втрачені ділянки у Харківській області.

Ворог перекинув свіжі сили на позиції Третьої штурмової, яка нещодавно під час контрнаступу на кордоні Харківщини та Луганщини змогла відвоювати кілька квадратних кілометрів території. Сюди прибув полк, який першочергово кидають на штурми. Удень фіксують до восьми російських атак. Про це повідомив заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін.

«На Харківщині, зокрема в смузі відповідальності нашої Третьої штурмової, зараз підвищилась кількість штурмових дій противника. Ворог намагається повернути території, втрачені ним внаслідок наших успішних наступальних дій. На напрямок перекинули свіжі сили — мотострілковий полк, який і відправляють на штурми в першу чергу. За добу в середньому може бути 7-8 накатів ворожої піхоти. Але, незважаючи на таку «наполегливість», позиції свої вони не відновили — а от втрати понесли дуже великі», — розповів Жорін.

У середині серпня, внаслідок контратакувальних дій, за повідомленням бригади, їм вдалося взяти під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунутися углиб фронту на майже два кілометри. Це відбувається на напрямку Борової.

У червні у третій штурмовій повідомляли, що бригаду перекинули на відновлення з Донеччини на Борівський напрямок, де росіяни сформували ударний кулак.

Як писав UA-NEWS.in.ua, 92-га бригада зупинила спробу росіян прорвати кордон на Харківщині. Росіяни пішли у механізований штурм.

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Новости Украины