ВР запропонували законопроєкт, який не дозволить Москві маніпулювати українською церквою

ВР запропонували законопроєкт, який не дозволить Москві маніпулювати українською церквою

Президент України Володимир Зеленський заявив, що законопроєкт про заборону діяльності РПЦ в Україні гарантуватиме відсутність маніпуляцій Росії українською церквою. Про це він сказав у своєму вечірньому зверненні 16 серпня.

— Говорив із членами Ради церков та релігійних організацій. І вдячний за підтримку нашого курсу на духовну незалежність України. Верховній Раді запропоновано законопроєкт, який може реально гарантувати, що не буде жодних маніпуляцій із Москви українською церквою. Цей законопроєкт повинен спрацювати й повинен додати Україні соборності, реальної нашої єдності духовної, — сказав гарант.

Також Президент зазначив, що було кілька доповідей Головкома Сирського про фронтову ситуацію та про нашу операцію в Курській області.

— Бачимо, що окупант зазнає втрат, і це корисно, дуже корисно для нашої оборони. Це стосується знищення логістики російської армії та витрати їхніх резервів. Ми маємо максимально завдавати ураження всім російським позиціям і робимо це. Я дякую кожному нашому воїну за влучність, дякую за силу та за стійкість. Головком Сирський доповів щодо наших оборонних кроків на Донбасі: Покровський напрямок, Торецький. А також наш рух у Курській області. Прибираємо там російську військову присутність на території наших дій та поповнюємо обмінний фонд для нашої держави, — сказав Президент.

Українські військові продовжують наступальну операцію на території Курської області РФ, на деяких напрямках просунулися від одного до трьох кілометрів, заявив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський у доповіді Президенту України Володимиру Зеленському. 15 серпня Володимир Зеленський закликав Верховну Раду зібратися найближчим часом та ухвалити декілька важливих рішень, зокрема розв’язати питання громадянства для іноземних добровольців. 
Джерело

Новости Украины