«Все було – і його не стало»: історія родини, що постраждала від ракетного удару у Полтаві

За інформацією: Суспільне Полтава.

Кімната на другому поверсі без стелі. Суспільне Полтава

"Він (будинок – ред.) в аварійному стані, зараз тут небезпечно перебувати, особливо на другому поверсі, бо у будь-який момент дах може обвалитись далі. Сьогодні залишилось винести деякі двері кімнатні, які тут були, які демонтували. Треба ще будівельне сміття винести також. Обшивка на стінах, яка частково пошкоджена, її демонтувати. Попідмітати підлогу, тут скло, на другому поверсі ми ще сюди не дійшли", розповів власник зруйнованого будинку Дмитро Пономарьов.

У будинку родина проживає із 2016-го року. Під час обстрілу господарів вдома не було.

"Ми були просто на роботі в цей день. Це нас врятувало. Така була хвиля ударна, що з даху шифер летів в усі боки. Дерева потрощені, насадження, квіти все зруйновано, все. Якби там була людина надворі, я думаю, що вона просто б не вижила. Відразу нас, навіть, не допустили до будинку. Тут були МНС, рятувальні інші служби. Був шок. Шок зразу тому, що воно все було і його не стало в один момент, в один час. Не стало, ну бачите, не стало нічого тут", — розповіла власниця зруйнованого будинку Олена Пономарьова.

Також завалився дах. Суспільне Полтава

Ударною хвилею у будинку зруйнувало стіни, вибило вікна та двері. Повністю знищений дах.

"Оця стіна нахилена, вона фактично від’єдналась від решти будинку, якщо можна так сказати, то її навряд чи вийде відновити. Оця частина будинку постраждала найбільше, вона якраз найближче до вибуху. Оцей кут будинку, якого немає, зруйновано. Отам ще була прибудова, другий вихід із будинку, її довелося демонтувати, бо вона покосилась там",розповів власник зруйнованого будинку Дмитро Пономарьов.

Нині постраждалі оформлюють документи, аби отримати допомогу на відбудову від держави. Першочергові виплати від Полтавської міської ради отримали. Далі очікують на проведення спеціальної експертизи будинку.

Уламок скла в стіні. Суспільне Полтава

"Нам допомогли через "Дію" подати документи на "єВідновлення", треба очікувати на висновок комісії. Має приїхати комісія, провести обстеження будинку. За результатом складуть акт, на основі цього акту буде далі відомо щодо компенсації",розповів власник зруйнованого будинку Дмитро Пономарьов.

"Є надія, що якісь дві стіни вціліють на першому поверсі. Але всі, хто не дивився наш будинок, кажуть, що його потрібно зносити зовсім по цокольний поверх. Ми будемо, мабуть, звертатися до міста, до служб, щоб вони нам допомагали це демонтувати, цей дах. Тому що вітер, шифер падає, навіть зараз те, що ми поприбирали, воно зараз все одно совається, дуже тут небезпечно надворі знаходитись. Самі ми цього не зробимо", — повідомила власниця зруйнованого будинку Олена Пономарьова.

Читати ще

Читати ще На Полтавщині у ніч на 12 червня працювала ППО: що про це відомо

Новости Украины