Вторгнення Росії в Україну: головні події на Сумщині 43 тижня війни

За інформацією: Суспільне Суми.

Російські військові щодня обстрілюють прикордонні громади Сумщини з різного озброєння. У Есманьській громаді осколками пошкоджено приміщення пожежної частини, у Середино-Будській громаді зруйновано будинок. По Великописарівській громаді військові РФ завдали ракетного удару: пошкоджені приватні будинки та цивільна інфраструктура. СБУ проводить "контррозвідувальні заходи" у церквах УПЦ МП на Сумщині.

Суспільне Суми продовжує слідкувати за подіями російсько-української війни.

18 грудня

Вночі на Сумщині не було обстрілів з боку Росії — зазначили у військовій адміністрації.

17 грудня

Протягом дня, 17 грудня, з території Росії обстріляли три громади Сумської області — Зноб-Новгородську, Середино-Будську та Шалигинську. Про це повідомили в Telegram голови Сумської ОВА Дмитра Живицького.

На Сумщині вночі не зафіксовані обстріли зі сторони армії РФ, повідомив Дмитро Живицький.

16 грудня

За день 16 грудня російські військові завдали 79 ударів по прикордонним громадам Сумської області: Білопільській, Есманьській, Миколаївській, Середино-Будській та Хотінській — повідомили в військовій адміністрації.

Під час повітряної тривоги, оголошеної з 07:54 до 12:32, сили РФ обстріляли прикордоння Сумщини. Зафіксовано близько 40 влучань по Білопільській, Миколаївській (сільській), Середино-Будській, Хотінській громадах, повідомив голова Сумської ОВА.

"Укренерго" оголосило надзвичайну ситуацію: унаслідок сьогоднішніх російських обстрілів відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергетичної системи.

Через ракетний обстріл у Сумській області відключили електропостачання, повідомили в "Сумиобленерго". Тимчасово у Сумах знеструмлені всі водозабори, КНС та очисні споруди, повідомили у КП "Міськводоканал".

15 грудня

За день 15 грудня з території Росії по прикордонню Сумщини завдали 58 ударів. Під обстрілами були Миропільська і Краснопільська громади.

Вночі на Сумщині не було обстрілів зі сторони РФ, повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Про події 42-го тижня війни читайте за посиланням.

Новости Украины