Вучич не виключає того, що сербська зброя могла дістатися України через посередників


Вучич не виключає того, що сербська зброя могла дістатися України через посередників

Александар Вучич (фото: ЕРА)

Президент Сербії Александар Вучич не заперечує, що зброя сербського виробництва якимсь чином могла дістатися України, певно, через посередників. Про це повідомляє телеканал Happy.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, Белград не має до цього прямого стосунку, водночас Сербія постачає свою зброю різним країнам.

«Хай які боєприпаси кудись експортуються, вони так чи інак опиняться в Сирії, Малі, іншій країні, де триває війна. Ми дотримуємось усіх законів, ми нічого не переступали, все чисте мов сльоза, і, звісно ж, ані Росія, ані Україна не мають стосунку до цього», – сказав він.

Вучич додав, що у світі існують трейдери, які можуть перекуповувати зброю, і вона «могла опинитись в Україні чи Росії».

Крім того, політик «образився» на те, що Сербія, нібито, «не порушила жодного закону», але є ті, хто звинувачують її.

«Нам треба якось годувати людей, наша економіка має рости. Ми виготовляємо зброю, а не підбори, то що нам тепер робити? Ми не порушили жодного закону. Та всі запам’ятали: тепер ми донесемо на Вучича в Росію», – зазначив Вучич.

Слова президента Сербії, ймовірно, прозвучали на тлі неофіційної інформації зі ЗМІ про те, що один із сербських збройових заводів недавно нібито надав близько 3500 снарядів для реактивних систем залпового вогню «Град», які використовуються як українськими, так і російськими збройними силами. Ракети калібру 122 мм начебто опинилися в Україні через Туреччину і Словаччину.

  • 5 березня він заявив, що сербські постачальники навіть спеціально включають до контрактів положення про заборону реекспорту боєприпасів до України чи Росії.

Читайте також: Сербські найманці ПВК Вагнера будуть заарештовані після повернення додому – Вучич

Джерело

Новости Украины