У аеропорту «Бориспіль» евакуйовані з В’єтнаму українці намагалися втекти з-під обсервації

У аеропорту «Бориспіль» евакуйовані з В’єтнаму українці намагалися втекти з-під обсервації, яка планувалася через коронавірус, та, виламуючи двері, тікали з аеропорту. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення журналіста Віталія Глаголи у Facebook.

«Ситуація наступна. Київ, аеропорт «Бориспіль», рейс із В‘єтнаму щойно прилетів. Українці, які прилетіли в країну відмовляються від обсервації і вириваються із аеропорту. Щойно. Приїхала поліція і Нацгвардія, але не сильно допомагає. Відео від мого підписника-водія, який зустрічав прибулих в аеропорту», — написав він.

Зазначимо, на онлайн-табло аеропорту інформації про рейс з В‘єтнаму немає. Разом з тим, у прес-службі аеропорту у коментарі РБК-Україна підтвердили, що такий рейс сьогодні (29 березня – ред.) був.

«Так, сьогодні прибув літак з В‘єтнаму. Ми очікували на цей рейс, він прибув. Щодо цього, ми лише зустрічаємо, щодо обсервації, це вирішує МОЗ…О14:30 в аеропорт «Бориспіль» прибув рейс з Хошиміну. Прилетіло 238 громадян України», — повідомили у прес-службі.

«Точно бачила на сторінці фейсбуку посольства В’єтнаму інформацію про те, що вони мають пройти обсервацію», — додали у прес-службі аеропорту.

Пізніше у коментарі РБК-Україна речник поліції Київської області Віталіна Грохольська пояснила, що громадяни України, які прилетіли з В’єтнаму відмовились від організації їх перевезення до місць обсервації.

«Прибули громадяни України з В’єтнаму. Їх планували вивезти гуртом — організовано, автобусами. Однак, ці люди відмовились, адже багато кого з них зустрічали родичі. Вони своїм ходом виїхали з аеропорту. Інформації про те, що вони відмовились від обсервації немає. Вони всі підписали відповідні документи про самоізоляцію і виїхали своїм ходом з «Борисполя», — заявила Грохольська.

За її словами, поліція не склала жодного адмінпротоколу та не затримала жодного громадянина.

«Можливо якісь моменти непорозуміння були, але грубого порушення правопорядку нами не зафіксовано. Нікого не затримано», — додала вона.

Речник поліції пояснила, що всі люди з родичами поїхали до себе додому та не будуть проходити обсервацію ні в яких окремих приміщеннях.

«Підстав для того, щоб їх окремо в обсервації тримати немає. Люди підписують документ про самоізоляцію і зобов’язуються її дотримуватись», — додали в прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні у зв’язку з коронавірусом з 12 березня і до 24 квітня введено карантин. Крім того, з 27 березня Україна повністю закрила свої кордони як для іноземців, так і для українців, які не встигли повернутися в країну з-за кордону.

Відзначимо, станом на ранок 29 березня коронавірус в Україні зафіксовано вже у 418 осіб, з них дев’ять летальних випадків і п’ять осіб вже одужали.

Источник

Новости Украины