У Бердянську відбувся мітинг та покладання квітів з нагоди Дня захисників та захисниць України — Новости Бердянска

14 жовтня в Україні відзначають День Українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та державне свято День захисників та захисниць України.

У Бердянську відбувся мітинг та покладання квітів з нагоди Дня захисників та захисниць України

Сьогодні, напередодні цих свят, біля пам’ятного знаку “Захисникам, загиблим за цілісність України” відбувся мітинг. У заході взяли участь міський голова Валерій Баранов, секретар міської ради Олександр Свідло, депутати міської ради, заступник міського голови Олена Божкова та перший заступник голови Бердянської райдержадміністрації Ірина Півень. У мітингу також взяли участь військовослужбовці в/ч А3130 ВМС ЗСУ, Бердянського прикордонного загону, Артилерійського дивізіону в/ч 2611, 9-го дивізіону надводних кораблів в/ч А0373 ВМС ЗСУ та Бердянського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Баранов Валерий

“Україна переживає дуже тяжкий етап своєї історії, свого розвитку. Ми сьогодні бачимо, як український народ відстоює своє право на незалежність та свободу. Ми з вами пам’ятаємо 2014 рік, коли побачили агресію, окупацію, ми побачили війну. Реальну війну, на якій загинули і гинуть наші солдати, наші хлопці. І сьогодні ця війна триває. Український народ вже зрозумів, заради чого ми живемо, заради чого іде ця боротьба. Завтра велике свято всіх, хто захищає своє право, своїх дітей, своїх близьких. Честь і слава всім ветеранам, загиблим, живим — здоров’я. І ми дуже сподіваємося, що наступить мир”.

Мирного неба над головою, розумних, виважених рішень та міцного здоров’я захисникам та захисницям також побажали т.в.о. в/ч А3130 ВМС ЗСУ, капітан ІІ рангу Олександр Сердюк та перший заступник голови Бердянської райдержадміністрації Ірина Півень.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв та поклали квіти до пам’ятного знаку “Захисникам, загиблим за цілісність України”.

Источник

Новости Украины