У Броварах авто очільника РДА в’їхало в людей на пішохідному переході. Є потерпілі

Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими у Броварах, Київська область, 26 квітня 2024 р. Cуспільне/Влада Колодій

У Броварах на Київщині сьогодні, 26 квітня, очільник місцевої районної державної адміністрації Володимир Майбоженко на своєму авто збив пішоходів на одній із вулиць. Постраждали четверо людей, серед них — дитина. За попередніми даними, водій був нетверезим.

Про це повідомляють начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко і поліція Київщини у Telegram.

За даними поліції, попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. Четверо людей отримали травми різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих — дитина. Перевірка на прилад "Драгер" на вміст алкоголю у водія показала 2,31 проміле. Керманича затримали. За фактом аварії відкрили кримінальну справу за ч. 2 ст. 286Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі.

В обласній прокуратурі підтвердили, що за кермом автомобіля, який виїхав на узбіччя і наїхав на пішоходів, був посадовець райдержадміністрації. Вирішується питання про оголошення йому підозри та обрання запобіжного заходу. Правоохоронці також встановлюють ступінь тяжкості тілесних ушкоджень у потерпілих, яких госпіталізували через дорожню аварію.

За словами начальника Київської ОВА Руслана Кравченка, постраждалим унаслідок ДТП надається вся необхідна медична допомога.

Очільник КОВА повідомив, що після аварії керівника Броварської РДА Володимира Майбоженка буде звільнено з посади. Руслан Кравченко також закликав правоохоронців провести неупереджене розслідування цієї події.

Потерпілі унаслідок ДТП доставлені в міську лікарню Броварів. Медики роблять усе можливе, щоб зберегти їм життя. Про це повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко.

Пізніше в Київській ОВА поінформували, що серед постраждалих унаслідок ДТП за участі голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років, а також два чоловіки — 29 та 26 років.

За результатами попереднього обстеження, у дитини перелом плечової кістки та підшкірна гематома на голові.

У решти потерпілих: політравма, закрита черепно-мозкова травма, переломи куприка, ключиці, плеча, лопатки, кістки носа, ребер, кінцівок, множинні забої та садна. Обстеження тривають.

"На пішохідному переході лежала жінка років до 30-ти й маленька дитина, дівчинка, 4 роки. Мама не вставала, травми мабуть серйозні. Дівчинка була в крові…" — розповіла одна зі свідків аварії Альона кореспондентці Суспільного Владі Колодій.

Жінка йшла вулицею зі своїм 5-річним сином. Коли почула гучний звук, спочатку подивилася в телефон, чи немає тривоги. За мить побачила наслідки дорожньої аварії.

Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими у Броварах, Київська область, 26 квітня 2024 р. Cуспільне/Влада Колодій

За словами очевидиці, кроків за 5 від жінки з дитиною був чоловік. Він спочатку підвівся, але потім упав і більше не вставав.

"Люди підносили йому пити, якось накривали, але він майже не приходив в себе, то закривав очі, то відкривав. Але потім зрозуміли люди, що є ще одна людина під машиною", — розповідає Альона про ДТП.

Машину підняли, щоб витягнути потерпілого. За словами співрозмовниці Суспільного, він був у вкрай тяжкому стані.

"У цей період водій не виходив із машини, поки не почали розхитувати машину і його насильно витягли звідти", — каже вона.

За словами жінки, водій не тримався на ногах, бо був у стані сп'яніння. Потерпілих забрали "швидкі".

Новина доповнюється…

Топ дня

38 роковини Чорнобильської трагедії: на ЧАЕС вшанували загиблих ліквідаторів аварії 26 квітня, 15:21

Посадовцю «Росатому» оголосили підозру за розграбування Чорнобильської АЕС 26 квітня, 14:41

Вода відступає: рівень в Дніпрі в межах Києва впав на понад 120 см 26 квітня, 14:25

Пониження тиску у водопровідній мережі: у трьох районах Києва комунальники ліквідовують аварії Оновлено 26 квітня, 14:03

Поклали кошти на депозит з будівництва метро на Виноградар: суд стягнув з підрядника 139 млн грн 26 квітня, 13:18

Вибір редакції

У Києво-Печерській Лаврі оцифрували Церкву Спаса на Берестові з давньоруськими фресками

Акцент на лікуванні контузій і психотравм: київський реабілітаційний центр «Лісова поляна» співпрацюватиме з МОЗ

«Зберегти й розвиватися в умовах війни»: у Києві відзначають розвиток культурної сфери

У Києві хочуть знести садибу Зеленських

У Києві з приходом тепла активізувалися кліщі: як вберегти домашніх тварин від укусів — поради ветеринарів

Джерело

Новости Украины