У центрі Харкова відкрили юрту, де можна зігрітися і випити чаю

Аналогічні казахські "пункти незламності" раніше відкривали на Київщині.

У День Соборності України неподалік пам’ятника закоханим біля станції метро «Архітектора Бекетова» відкрили незвичайний «пункт незламності».

Це юрта, який щодня прауцюватиме як пункт обігріву, де всі охочі можуть зігрітися, підзарядити телефони та випити гарячого чаю у випадку блекауту. 

«У День Соборності ми відкрили цю «юрту незламності», яка вказує на однозначну підтримку України казахським народом у складні для всіх нас часи. Вислювлюю вдячність Казахстану, усім тим, хто не лише не покинув харківʼян у біді, а й активно допомагає нам долати негаразди. Ця юрта є символом єднання двох культур і свідчить про дружбу наших народів», – повідомив Ігор Терехов.

Аналогічні намети раніше з’явилися у Києві та Бучі. Там людям безкоштовно пропонують традиційне казахське блюдо баурсаки, молоко, чай, каву та печиво, доки вони зігріваються.

Юрта – це традиційний круглий намет, який використовується кочівниками середньоазійських степів і складається з дерев’яного каркасу, покритого повстю або шкірою. Загалом представники казахської громади планують встановити шість таких юрт у різних містах України.

Нагадаємо, у «пунктах незламності» можна зігрітися, зарядити телефон, попити чаю чи кави, у деяких з них можна навіть переночувати, якщо вдома не буде опалення. Зазвичай такі пункти працюють у школах, частинах ДСНС, а в містах та селищах області, крім шкіл та пожежних частин, задіяні будинки культури, місцеві ради та лікарні. Перелік «пунктів незламності» можна подивитися за посиланням.

Джерело

Новости Украины