У центрі Трускавця два санаторії передадуть під житло для переселенців

Фото: truskavets.travel

Будівлі трускавецьких санаторіїв «Рубін» та «Янтар» (Львівська обл.) буде модернізовано під житло для вимушено переміщених осіб (ВПО), pro bono консультантом Трускавецької міської громади за цим проєктом виступає юридична фірма Integrites, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У межах проєкту планується модернізувати під будинки із загальними приміщеннями (їдальні, соціальні центри) будівлі санаторіїв »Рубін« та »Янтар« загальною площею орієнтовно 32 тис. кв. м, розташовані в центральній частині міста Трускавця. Вони були законсервовані на початку російської агресії у 2014-2015 роках», — сказав агентству партнер Integrites Олег Загнітко.

За його словами, у результаті від 1,6 тис. до 3 тис. осіб. — і сім’ї, і самотні особи – отримають житло.

Проєкт пропонується реалізувати на основі державно-приватного партнерства (ДПП) із метою інтеграції ВПО в економіку субрегіону. Integrites із липня 2022-го консультує місто щодо фінансової та управлінської структури ДПП.

«Ми як фірма представляємо публічного партнера – місто, яке вирішує свої проблеми: хоче ревіталізувати ділянку в центрі та інтегрувати ВПО. Хто б не був власником або керуючим майна, для міської громади залишатиметься проблемою його відмирання, ерозія соціальної тканини громади та криміналізація мікрорайону – і залишатиметься стільки, скільки пустуватиме нерухомість», — пояснив Загнітко.

Наразі Integrites опікується юридичним та фінансовим структуруванням із метою перепланування та перепрофілювання декількох будівель у центрі міста. Це дасть змогу швидко ревіталізувати мікрорайон у курортному субрегіоні із залученням низки ресурсних джерел.

До структури ПрАТ «Трускавецькурорт» входять санаторії «Весна», «Кристал», «Алмаз», «Янтар», «Рубін», «Берізка» (усі – Трускавець). Кінцевий бенефіціар – Павло Якубенко. Зареєстрований капітал ПрАТ становить 174,8 млн грн.

Як повідомлялося, у центрі Львова два готелі можуть переобладнати під житло для переселенців.

 

Джерело

Новости Украины