У Чернігові 40 волонтерів пропонують нагородити державними нагородами

У Чернігові затвердили список волонтерів, які допомагали чернігівцям і місту під час активних бойових дій і продовжують робити це сьогодні. Чернігівська міська рада пропонує нагородити державними нагородами 40 волонтерів, зокрема, двох посмертно.

Таке рішення ухвалили на сесії Чернігівської міської ради 31 травня.

Це люди, які цілодобово, ризикуючи власним життям, об’єднані духом самопожертви заради перемоги, активно допомагали нашим воїнам-оборонцям та мешканцям міста.

“Дуже серйозну роль і дуже жертовний внесок у нашу майбутню перемогу щодня роблять волонтери. Деякі загинули, намагаючись допомогти чернігівцям та й усім українцям. Їхня робота дійсно заслуговує державної відзнаки. Відповідно до законодавства я не можу звернутися як міський голова напряму до Уряду, я звертаюся до голови обласної військової адміністрації щодо його подальшого клопотання про державні нагороди волонтерам за цим списком”, — повідомив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОЛІЦЕЙСЬКОГО З ЧЕРНІГОВА НАГОРОДИЛИ ОРДЕНОМ «ЗА ЗАСЛУГИ»

Він також додав, що поза увагою не залишиться ніхто, хто заслуговує на це. Представлений перелік кандидатур складений за пропозиціями волонтерської спільноти. Якщо будуть додаткові пропозиції, вони обов’язково будуть враховані і на черговій сесії розглянуті.

Джерело — пресслужба Чернігівської міськради

Источник

Новости Украины