У Чернігові накрили «наркокартель», організатором якого був 19-річний хлопець. ФОТО

У Чернігові поліція викрила місцевих мешканців, які налагодили збут наркотиків та психотропів на території міста. Організував та координував всю діяльність 19-річний чернігівець.

Про це повідомляє Поліція Чернігівської області на своїй сторінці у Facebook.

За версією поліції, замовлення вони приймали через власну віртуальну наркокрамницю, а збували виключно через закладки. Такий «бізнес» приносив учасникам групи до пів мільйона гривень прибутку щомісяця.

Кожен з них відповідав за свій напрямок «роботи»: постачання «товару», його фасування та реалізація серед наркозалежних.

 

Підозрювані пропонували «клієнтам» свій «товар» у власній Інтернет-крамниці, яка функціонувала на платформі одного з месенджерів. Координати з місцем знаходження закладки вони надсилали замовникам після отримання коштів на електронні гаманці. В день фігуранти робили близько 150 закладок, а їх прибуток сягав майже пів мільйона гривень щомісяця та розподілявся між усіма членами угрупування.

Вчора, 9 листопада, правоохоронці, за силової підтримки бійців поліції особливого призначення затримали членів наркоугруповання та провели чотири обшуки за місцями їх проживання та у автомобілях.

 

Загалом поліцейські вилучили понад півтора кілограма канабісу, близько кілограма амфетаміну, 250 пігулок МДМА, «Альфа-PVP» та псилоцибінові гриби. Крім того, вилучили банківські картки, мобільні телефони, сім-карти, комп’ютерну техніку, «чорнові» записи, ваги та фасувальні матеріали.

Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить близько мільйона гривень.

Лідера угрупування та двох його спільників затримали.

 

Слідчі готують їм повідомлення про підозру за частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Після проведення необхідних процесуальних дій буде вирішуватися питання про підозру ще одному учаснику групи та обрання всім фігурантам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

За чинним законодавством затриманим загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Источник

Новости Украины