У Чернігові триває ремонт районної лікарні. ФОТО

У Чернігові триває ремонт центральної районної лікарні, яка постраждала від ракетних та бомбових ударів під час повномасштабного вторгнення російських військ. Зокрема, були пошкоджені покрівля двох будівель, більше 170 вікон, двері, обладнання.

«Простіше сказати, шо було не пошкоджено. Не зруйновані були тільки 2 відділення – дитяче та пологове відділення та частково терапевтичне. Всі інші відділення зазнали того чи іншого руйнування. В першу чергу покрівля відділень, внаслідок вибухової хвилі та прямого попадання в поліклінічне відділення авіаційної ракети. Також вибуховою хвилею були зруйновані у всіх корпусах вікна, зовнішні та внутрішні двері, внутрішні перегородки, більшість апаратури. Найбільше постраждало інфекційне відділення. Його будуть повністю відновлювати. На жаль, прямим попаданням також зруйнований санітарний автомобіль», зазначив медичний директор Чернігівської центральної районної лікарні Володимир Чубич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЛІКАРНІ У НІЖИНІ ОБЛАШТОВУЮТЬ УКРИТТЯ, ДЕ МОЖНА БУДЕ ОПЕРУВАТИ ПАЦІЄНТІВ

Ця лікарня знаходиться в переліку об’єктів, які відновлюються першочергово, оскільки є об’єктом соціально критичної інфраструктури. Аби жителі району і надалі отримували медичні послуги, тут за кошти резервного фонду тривають ремонтні роботи.

Загальна кошторисна вартість робіт складає близько 15 мільйонів гривень. За графіком роботи мають бути завершені 23 вересня.

Джерело — Пресслужба Чернігівської ОВА

Источник

Новости Украины