У Чернігові за 4,6 млн грн планують під’єднати 29 світлофорних об’єктів до резервного живлення

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Світлофор на пішохідному переході. Getty Images

У Чернігові планують під'єднати до резервного живлення 29 світлофорів і пішохідних переходів для їхньої роботи та освітлення під час відключень електроенергії.

Про це повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако під час загальноміської наради 18 червня.

За його словами, з відповідним запитом до нього звернулось управління патрульної поліції в області. Працюватимуть світлофори та освітлення пішохідних переходів за 29 адресами.

"Це найбільші перехрестя: і вулиця Шевченка, і проспекту Миру, і вулиця Київська. Завантажені ділянки. Прорахували, що потрібно 4,6 мільйона гривень для того, щоб встановити систему резервного живлення. Треба вирішувати це зараз і знаходити кошти. Ми розуміємо, що найближчими днями чи навіть місяцями ситуація не покращиться", — сказав Олександр Ломако.

Також він дав доручення начальнику міського управління ЖКГ Ярославу Куцу зайнятись розв'язанням цього питання вже найближчим часом.

"КП «Міськсвітло» про це вже знає. Ми будемо намагатись підключити по максимуму всі світлофорні об’єкти до двох джерел живлення. І теж саме намагатимемось зробити й з пішохідними переходами. Тобто вуличне освітлення може гаснути, але, щоб пішохідні переходи були освітлені.Там, де не буде технічної можливості підключитися до альтернативного джерела живлення, будемо встановлювати блоки безперебійного живлення", — розповів Ярослав Куц.

Новости Украины