У Чернівцях капітально ремонтують дах та частину будівлі Літнього театру за майже 4 млн грн: кажуть, дах аварійний

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Концерт у літньому театрі в Чернівцях. Фото: Суспільне Чернівці

У Центральному парку імені Тараса Шевченка в Чернівцях капітально ремонтують покрівлю та частину адмінбудівлі Літнього театру. Роблять це, бо дах аварійний і може обвалитися. Вартість робіт становить понад 3,8 мільйона гривень.

Про це йдеться у тендері на сайті Prozorro.

Чому ремонтують будівлю

У парку імені Шевченка планують капітально відремонтувати частину будівлі Літнього театру. Востаннє це приміщення ремонтували понад 20 років тому. У відповіді на запит Суспільного директорка парку Марта Шумілова-Лисякова відповіла, що у приміщенні був аварійний дах: частина риштувань та балок прогнили через протікання. Також, якщо випаде понад 20 сантиметрів снігу, може бути загроза обвалу даху.

Крім цього, через несправну зливову систему даху у приміщенні обвалився фасад, а замокання спричинило утворення грибка всередині.

Відповідь парку на запит Суспільного. Скріншот відповіді на запит Суспільного.

Хто виконує роботи

Тендер на капремонт будівлі оголосили 1 листопада. Очікувана вартість робіт становила понад 4 мільйони гривень. Приватне підприємство "КОМФОРТ-БУД 2019" запропонувало виконати роботи за понад 3,8 мільйона гривень. Це чернівецьке підприємство, яке займається будівництвом майже 5 років, – воно було єдиним учасником торгів.

Як відремонтують будівлю

У відповіді на запит йдеться, що у межах капремонту відремонтують дах літнього театру, а також фасад адміністративної будівлі. Фасад планують утеплити мінеральними плитами та зашпаклювати.

За умовами тендеру, підрядник має відремонтувати будівлю до кінця року та гарантує якість робіт впродовж п'яти років.

Новости Украины