У Чернівцях на онлайн-аукціоні продали ділянку за понад 40 мільйонів гривень: хто купив

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ділянки на проспекті Незалежності, 141. Рrozorro.sale

У Чернівцях продали земельну ділянку площею понад пів гектара за 41 мільйон гривень — це у сім разів більше від початкової вартості. Переможцем аукціону став ексдепутат Ростислав Білик.

Про це йдеться на порталі Prozorro.Sale.

У аукціоні брали участь сім учасників. Переміг той, хто запропонував найвищу ціну за результатами трьох раундів. Відтак, переможець має підписати договір з міськрадою та перерахувати гроші. Ділянку передадуть в користування приблизно протягом місяця, коли оформлять всю процедуру, сказав під час проведення аукціону заступник міського голови Євгеній Маховіков.

Початкова ціна ділянки на проспекті Незалежності, 141 — 6 мільйонів гривень. Цільове призначення землі — будівництво житлового будинку та його обслуговування з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Оголошення переможця аукціону. Фото: Суспільне Чернівці

Як відбувають торги

Учасники реєструються для участі в торгах на порталі Prozorro.Sale. Для цього треба внести гарантійний платіж у розмірі 30% від початкової вартості земельної ділянки. Переможцю аукціону гроші з внеску зараховують до ціни ділянки.

Найменша ціна, яку можна запропонувати — 1% від початкової вартості.

Торги відбуваються анонімно. Про те, хто брав участь, дізнаються після завершення аукціону.

Що відомо про переможця

У 2015 році Білику оголосили підозру у підкупі виборців на місцевих виборах 2015 року, його справу скерували до суду. Білик говорив, що винним себе не вважає та просив суд його виправдати. У 2022 році Білик виграв апеляцію у справі, яку подавала прокуратура — судді встановили, що доказів у справі недостатньо.

Новости Украины