У Чернівцях планують облаштувати ще два майданчики для вигулу собак за майже мільйон гривень: де саме

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Облаштований майданчик для вигулу собак є у парку «Жовтневий». Джерело: Суспільне Чернівці

У Чернівцях планують облаштувати ще дві локації для вигулу собак. Їх зведуть на вулиці Руській, 213 та проспекті Незалежності, 106. Загальна вартість робіт становить майже мільйон гривень – це гроші з міського бюджету.

Про це йдеться у тендерах, які опублікували на платформі Prozorrо.

Зону для вигулу собак на проспекті Незалежності, 106 облаштовує чернівецький підприємець Роман Терен, а на Руській, 213 — чернівецьке підприємство "ПРОФІБУД-ЗАХІД".

За умовами договорів, підрядники мають зробити на майданчику пішохідну зону з бруківкою. Встановити металеву сітчасту огорожу з хвіртками. Викорчувати чагарники та засіяти ділянку партерним та мавританським газоном. Посадити кущі гібіскусу й дерева. Також встановити лавиці під навісами та смітники, зокрема для прибирання за собаками.

Проєкт місця для вигулу собак. Скріншот з презентації Департаменту транспорту ЧМР.

Облаштування майданчика на вулиці Руській вже розпочали, розповіла на звіті 8 грудня директорка міського Департаменту транспорту Людмила Свирида. Завершити ремонт обох зон для вигулу собак мають до 31 березня наступного року.

Що відомо про зони вигулу собак у Чернівцях

  • У Чернівцях є понад 20 місць та зон для вигулу собак. Це переважно зелені зони біля будинків у Першотравневому та Шевченківському районах. Водночас, за словами зоозахисниці Антоніни Гошовської, облаштовані майданчики для вигулу тварин є лише у Жовтневому парку – їх два.

Новости Украины