У Чернівцях планують відкрити центр для реабілітації військових: що для цього потрібно

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ілюстративне. Джерело: Марія Ігнатюк/Суспільне Чернівці

У Чернівцях на базі госпіталю ветеранів війни планують відкрити центр для реабілітації військових. Наразі бійців реабілітують в неврологічному відділенні закладу — натомість хочуть відкрити центр на 60 ліжок. Для цього закуповують обладнання та готують проєкт.

Про це у коментарі Суспільному розповіла директорка обласного департаменту охорони здоров'я Наталія Свестун.

Наразі для облаштування реабілітаційного центру розробляють проєктну документацію – за місяць-півтора її планують завершити. Водночас від початку року з обласного бюджету виділили 6 мільйонів гривень. За ці гроші купили обладнання для ремонту ліфта у закладі й оплатили виготовлення проєкту.

Центр реабілітації у госпіталі ветеранів війни планують відкрити на 60 ліжок. Наразі деякі військові проходять реабілітацію в неврологічному відділенні закладу. Щоб надавати послугу стаціонарної реабілітації, заклад планує укласти договір з НЗСУ, – попередньо це зроблять цьогоріч або в січні наступного року, каже Свестун.

Для цього оновлюють обладнання та навчають медиків.

"Сьогодні ми не лише чекаємо на проєктно-кошторисну документацію, а й купуємо обладнання для реабілітації в госпіталь. Також лікарі вже проходять навчання ерготерапії, на помічників ерготерапевтів та реабілітологів", – розповідає Свестун.

Раніше начальник обласної адміністрації Руслан Запаранюк розповідав у Telegram, що для створення сучасного реабілітаційного центру, потрібно понад 400 мільйонів гривень. Для цього планують залучити, зокрема державне фінансування та гроші благодійників.

Новости Украины