У Чернівцях приміщення, де живуть бездомні, аварійне: куди переселять людей

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото ілюстративне. Суспільне Запоріжжя

У Чернівцях приміщення на вулиці Синагоги, 6, де надають прихисток та нічліг для бездомних людей, перебуває в аварійному стані. Також наприкінці жовтня в організації, яка опікується будівлею, закінчується договір оренди.

Про це в етері "Українського радіо "Буковина" сказала директорка департаменту соціальної політики міської ради Наталія Фрунзе.

За її словами, комісія визнала приміщення аварійним у 2019 році — воно може бути небезпечне для підопічних та працівників закладу. Стіни там підперті маяками.

Людей переселять у будівлю на вулиці Данила Галицького, 19. Її обрали з кількох, які запропонувало міське управління комунальної власності. У приміщенні проводять воду та мають облаштувати душові кабіни, пральню і підключити опалення. Також закуплять ліжка та решту меблів. Для цього шукають меценатів.

Відкрити центр планують 1 листопада. Опікуватися ним та надавати соціальні послуги для підопічних буде міська комунальна установа "Турбота". У приміщенні на вулиці Синагоги цю роботу наразі виконує громадська організація "Народна допомога".

У будівлі зможуть розмістити приблизно сорок людей.

"Ми аналізували – найбільше в центрі перебувало 30-40 підопічних і це тільки в зимовий період. Влітку переважно 10-12 людей. Взимку охочих, звісно, більше через холоди", – каже Фрунзе.

Новости Украины