У Чернівцях проводять курси з тактичної медицини. Як долучитися

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Курси з тактичної медицини. Фото: Суспільне Чернівці

У Чернівцях проводять тренінги з тактичної медицини та надання домедичної допомоги. Людей навчають накладати турнікет, зупиняти кровотечу, відновлювати дихання і стабілізувати стан пораненого або хворого. Тренінги проводять щотижня, також можна долучитись до занять зі стрілецької зброї та аеророзвідки.

Про це у коментарі Суспільному сказав координатор центру готовності цивільних Олексій Попович.

На тренінг збирають групу до 20 людей, навчають теорії та практики тактичної медицини та надання домедичної допомоги. Також інструктор проводить учасникам стрес-тест – у них підвищується пульс та пришвидшується серцебиття. Це для того, аби зрозуміти в яких умовах надають домедичну допомогу під обстрілами.

Інструктор проводить стрес-тест. Фото: Суспільне Чернівці

За словами Поповича, відвідати тренінг можуть всі охочі за умови довільного внеску у фонд Сергія Притули. Попередньо на заняття потрібно реєструватись. Форми на реєстрацію публікують на Facebook-сторінці центру.

Аптечка, необхідна для надання домедичної допомоги. Фото: Суспільне Чернівці

"Наш план — це 2-3 заняття в тиждень. Частота проведення тренінгів залежить від того, чи інструктори, які є військовими фахівцями, не перебувають в зоні бойових дій", — каже Попович.

Тренінги проводять для того, аби навчити людей як зібратись на війну, а також тактики виживання під обстрілами.

Новости Украины