У Чернівцях встановлюють перші валідатори в автобусах приватного перевізника: коли запрацює безготівкова оплата

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Валідатор, який встановили у автобусі приватного перевізника. Фото: Суспільне Чернівці

За словами керівника компанії "Діліжанс", яка обслуговує автобусний маршрут, Олега Лонтківського, за шість валідаторів він сплатив понад 260 тисяч гривень.Так у кожному автобусі цього перевізника буде по одному валідатору. Підключити всі пристрої мають за тиждень. Тоді за їх допомогою можна буде розраховуватись. За словами Лонтківського, через те, що перевізники купили валідатори за власні гроші, то планують звертатись, аби вартість проїзду підвищили з 14 до щонайменше 16 гривень.

Не лише через ціну валідаторів треба піднімати вартість проїзду. З 1 вересня вступив у дію закон про підняття акцизів на паливно-мастильні матеріали. Також піднялась мінімальна зарплата. Є відповідні показники розрахунку ціни: якщо один з показників піднімається мінімум на 10% від попередньої ціни.

За словами Лонтківського, зараз розглядають питання зростання вартості проїзду, але остаточне рішення прийматиме виконком.

Перед цим, у березні, перевізник уклав договір на встановлення валідаторів з фірмою “IQ Ticket”.

Автобус приватного перевізника, у якому встановили валідатор. Фото: Суспільне Чернівці

Що кажуть у фірмі, яка встановлює валідатори

13 з 15 приватних перевізників з Чернівців уклали договори на встановлення валідаторів у своєму транспорті, каже операційна директорка “IQ Ticket” Ксенія Гунчак. Проте наразі лише два з них надали банківське ID. А без нього підключити валідатори у транспорті неможливо, бо фірма не може інтегрувати програмне забезпечення, скласти валідатор та доставити його перевізнику.

Опісля цього, коли у нас є місце для монтажу валідатора, перевізник надає дані. У середньому від моменту отримання ID оператором до поставки шести валідаторів проходить тиждень.

Окрім “Діліжансу”, передала банківське ID й компанія “Багіра”, яка обслуговує маршрути № 9а, 10 та 19. Гунчак каже, їй мають передати 14 валідаторів. Наступного тижня почнуть встановлення. Також очікують на інформацію щодо готовності від решти перевізників.

Читати ще

Читати ще Чому в автобусах приватних перевізників Чернівців не встановили валідатори до 1 липня: пояснення

Читати ще Які перевізники обслуговують автобусні маршрути у Чернівцях: перелік

Читати ще Оплата без готівки та пільговий проїзд: все, що потрібно знати про електронний квиток у Чернівцях

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

Новости Украины