У Чернівцях замінили труби в будинку, де понад два тижні не було тепла

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Комунальник замінює трубу в будинку. Фото: Facebook/»Містосервіс»

У Чернівцях відновили подачу тепла до будинку на вулиці Миколайчука, 9. Понад два тижні там не було опалення через прорив на мережі — замінити труби не могли, бо вони розташовані в комерційному приміщенні.

Про це повідомили на сторінці комунального підприємства "Містосервіс" у Facebook.

Комунальники повідомили, що власники надали доступ до мереж й за 10 годин у будинку замінили дев'ять метрів старої труби.

Раніше Суспільне розповідало, що на вулиці Миколайчука, 9 в Чернівцях без теплопостачання залишилось понад 50 мешканців. Десять днів тому там трапилась аварія, через що не стало води та тепла. Згодом постачання води відновили, а замінити трубу для тепла не могли. За словами керівника підприємства "Містосервіс" Романа Никифорука, щоб подати тепло, треба було замінити 12 метрів труб. Вони розташовані у комерційному приміщенні, власниця не надавала до труб вільний доступ.

Заміна труб за попередніми підрахунками вартувала понад 27 тисяч гривень. Мешканці будинку, з якими спілкувалось Суспільне, казали, що готові оплатити цю суму.

Власницею приміщення, де розташовані мережі, є депутатка міської ради Оксана Зубжицька. У коментарі Суспільному казала, що готова надати доступ до труб, якщо міське комунальне підприємство "Містосервіс" знайде підрядника, що зробить отвори в підлозі та стінах, щоб відкрити мережі. "Треба робити отвори в перекриттях. Це складні роботи, можуть зруйнуватися несучі стіни. Мені потрібна гарантія, що люди зроблять це професійно", — говорила Зубжицька.

Новости Украины