У Чернівцях затримали трьох юнаків, які ймовірно влаштовували диверсії на залізниці

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Затримані хлопці. Фото: Національна поліція

У Чернівцях затримати трьох юнаків, які ймовірно за гроші підпалили дві релейні шафи на залізниці. Хлопцям може загрожувати довічне ув'язнення.

Про це повідомили на сайті нацполіції області.

Релейні шафи на залізниці підпалили 8 та 11 вересня. За інформацією поліції, причетними до цього можуть бути двоє братів, яким виповнилося 20 і 21 рік, а також їхній 18-річний сусід. Найстарший ймовірно купував бензин на заправці та підпалював шафи, інші – ймовірно спостерігали, щоб не було очевидців і свідків.

За даними СБУ, чернівчан ймовірно завербувала російська спецслужба через Telegram-канал, де хлопці шукали "легкий заробіток". За інформацією СБУ, спочатку підривною діяльністю ймовірно займалися лише брати. На початку вересня на них вийшов російський куратор і дав "тестове" завдання: за невелику винагороду зробити сім провокативних графіті на різних вулицях Чернівців, повідомляють в СБУ.

Опісля представник російської спецслужби ймовірно запропонував підпалювати релейні шафи, що мало зірвати рух залізницею в регіоні. Хлопці ймовірно вчинили перший підпал, а на другий — ймовірно залучили свого знайомого безробітного чернівчанина.

Спалена релейна шафа. Фото: Національна поліція

У мобільних телефонах затриманих виявили листування у Telegram. Ймовірно вони листувалися з вербувальником та діяли за його інструкцією. У повідомленнях вербувальник надсилав завдання, а після отримання фото, перераховував гроші на банківські рахунки.

Скриншот листування. Фото: Національна поліція

Дані про цей випадок внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом диверсії. Затриманих тримають під вартою. Триває досудове розслідування. За диверсійну діяльність може загрожувати від 15 років позбавлення волі до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

Новости Украины