У Чернівцях затвердили тариф для компанії, яка вивозитиме сміття із частини міста

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Великогабаритне сміття. Фото: Суспільне Чернівці

У Чернівцях затвердили тариф на вивезення сміття компанії "Макс Клін Сіті", яка з першого листопада обслуговуватиме частину міста. У вартість входить вивіз твердих побутових відходів, великогабаритних, а також будівельно-ремонтних побутових відходів.

Тариф прийняли на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Плата за вивезення на 1 мешканця квартири чи будинку на території Чернівецької міської територіальної громади в місяць складатиме:

  • 35 гривень за вивезення твердих побутових відходів в багатоквартирних, одноквартирних та упорядкованих житлових будинках.
  • 36,14 гривні за вивезення твердих побутових відходів в житлових будинках індивідуальної забудови в будинках приватного сектору з присадибною ділянкою.
  • 3,18 гривні за вивезення великогабаритних побутових відходів.
  • 3,17 гривні за вивезення будівельних (ремонтних) побутових відходів.

Тариф наразі нижчий від того за яким сміття вивозила попередня компанія "Альтфатер Чернівці". Нижча ціна пов'язана із розрахунком нової фірми витрат на паливо, повідомила на засіданні виконкому директорка Департаменту транспорту Людмила Свирида.

Також в період з 1 -15 листопада компанія має встановити 1700 смітників для роздільного сміття.

"Макс Клін Сіті" вивозитиме сміття з Шевченківського району міста, а також Чорнівки та Коровії. Іншу частину міста обслуговує компанія "Укрвторресурси Буковина".

Що відомо

  • На початку жовтня компанія "Макс Клін Сіті" виграла конкурс на обслуговування частини території Чернівецької громади. Вона замінить фірму "Альтфатер Чернівці", з якою у вересні розірвали договір через невиконання умов угоди.
  • Переможця обрали у відкритому конкурсі між компанією "Макс Клін Сіті" та "Чернівцікомунсервісом". У кваліфікаційних вимогах постанови Кабміну йдеться, що перевага надається компанії, у якої понад три роки досвіду. Жодна з фірм-претендентів такого досвіду не мала: "Чернівцікомунсервіс" зареєстрували у грудні 2021 року, "Макс Клін Сіті" — у червні цього року. Тоді у коментарі Суспільному заступник міського голови Ігор Крохмаль сказав, що ймовірно під час війни не багато компаній у змозі брати участь у конкурсі, бо це коштовний проєкт.

Новости Украины