У Чернівцях змінили маршрут автобуса №6. Там курсуватиме комунальний транспорт

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Автобуси Mercedes-Benz у Чернівцях. Фото: Facebook / Роман Клічук

У Чернівцях з 29 січня автобуси на маршруті №6 курсуватимуть вулицями Франка та Університетською. На маршруті працюватимуть три низькопідлогові автобуси тролейбусного управління.

Про це йдеться на сторінці департаменту транспорту міськради у Facebook.

Після Соборної площі автобуси зупинятимуться біля кінотеатру Чернівці. Далі курсуватимуть без змін.

Транспорт обладнаний валідаторами та QR-кодами для безготівкової оплати проїзду. Також на маршруті є пільги, зокрема для пенсіонерів. Пільговими є 30% місць. Тобто в автобусі Mercedes-Benz Citaro, який має 46 місць для сидіння, 15 є пільговими.

Автобус №6 курсує від вулиці Садової до вулиці Заставнянської у мікрорайоні Роша.

Що відомо

  • Наприкінці грудня 2022 року департамент транспорту розірвав угоду з перевізником автобусного маршруту №6 "Денисівкою-1". Співвласник компанії у коментарі Суспільному розповідав, що планують оскаржити розірвання договору в суді.
  • У січні 2023 року департамент оголосив конкурс на визначення нового перевізника на цьому маршруті, який має використовувати великі автобуси. Поки не визначать нового перевізника, маршрут за тимчасовою угодою обслуговуватиме тролейбусне управління.
  • У листопаді в Чернівцях змінили перевізника на автобусному маршруті №13 — замість компанії "Денисівка-1" там працює ТОВ "Чернівці-2004". Причиною розірвання договору з "Денисівкою-1" у департаменті транспорту назвали недотримання графіків руху та зменшення кількості автобусів на маршруті — з шести до двох.
  • У грудні департамент транспорту мав намір розірвати договір з "Денисівкою-1" ще за двома автобусними маршрутами — №5 та №34. Втім перевізник звернувся до суду, який заборонив розривати угоди на період розгляду справи. Через це департамент уклав тимчасові договори з тролейбусним управлінням — цього суд не забороняв, пояснював раніше заступник міського голови Ігор Крохмаль. Нині на маршрутах №5 і №34 працює і комунальне підприємство, і приватний перевізник.

Новости Украины