У Чернівецькій області зросли показники вакцинації від COVID-19

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото: Суспільне Чернівці

У Чернівецькій області зросла кількість вакцинацій проти COVID-19. Це пов'язано зі зростанням захворюваності на грип та циркуляцією нового штаму COVID-19, оскільки він заразніший. Наразі в області працюють понад 160 пунктів щеплення.

Про це у коментарі Суспільному розповіла головна санітарна лікарка області Наталія Гопко.

Терапевтка Марія Єлісеєва розповідає, що зараз більшість пацієнтів приходять отримати третю дозу вакцини проти COVID-19, втім є й такі, які вакцинуються вп’яте. Серед вакцин є "CoronaVac" та "Pfizer".

"Через зростання захворюваності на COVID-19 люди почали звертатись за ревакцинальною бустерною дозою. Якщо раніше у нас були один-два випадки в тиждень, то зараз одна-дві вакцинації в день", – каже Єлісеєва.

Центр профілактики хвороб збирає інформацію про рівень захворювання та вакцинації кожні два тижні – на основі цього роблять звіт. Гопко каже, за останній звітний період в області від COVID-19 вакцинувалося на понад 300 людей більше, ніж у попередні два тижні. Водночас загальний рівень вакцинації на Буковині – низький.

"Від початку епідсезону щотижня спостерігаємо зростання захворюваності, зокрема за останній тиждень цей рівень зріс на 9%. Найчастіше лабораторно підтверджуємо COVID-19 та циркуляцію грипу. Загалом у нас недостатня кількість щеплених людей в області", – каже Гопко.

Наразі в області орієнтовно 40% населення мають дві дози вакцини проти COVID-19, а бустерною дозою щепилися менш ніж 10% людей. Гопко каже, необхідна кількість доз вакцини залежить від того, чи перебуває людина в групі ризику. Водночас вакцинуватися слід завчасно – для цього в області працюють понад 160 пунктів щеплень.

Читати ще

Читати ще У Чернівецькій області є два види вакцини від грипу: як та де щепитися

Читати ще «Цей підвид має найвищу заразність». У яких районах Чернівецької області зафіксували Еріс

Читати ще «Хочу вакцинуватися, але не знаю, як». Де отримати планові щеплення на Буковині

Читати ще Сезонність COVID-19, колективний імунітет та ризики спалаху інфекцій: інтерв’ю з імунологом Лапієм

Новости Украины