У Держдепі заявили, що Китай почав передавати Росії зброю

У Держдепі заявили, що Китай почав передавати Росії зброю

Фото: REUTERS

Сполучені Штати вперше зафіксували, що КНР передає росіянам готові бойові дрони. Як передає «Укрінформ», про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

— Упродовж певного часу ми спостерігали, як китайські компанії постачали компоненти російським компаніям, які потім використовувалися в Росії для того, щоби виготовити з них техніку, зброю та інші компоненти, які Росія могла використовувати у своїй війні»,- зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він підкреслив, що всі ці схеми та залучені до них особи й кампанії потрапляли до списку американських санкцій.

Зараз же, за словами речника Держдепу, США вперше виявили китайську компанію, що виробляє зброю, яка потім постачалася в Росію, а сили РФ використовували її на полі бою. Таким чином Міллер прокоментував санкції, які були введені США проти компаній із КНР і Росії через розробку, виробництво та передачу у РФ дронів «Гарпія».

Міністерство фінансів США раніше запровадило санкції проти китайської компанії Xiamen Limbach Aircraft Engine Co., Ltd., яка виробляє двигуни L550E для дронів «Гарпія». Крім того, до списку обмежень внесена організація Redlepus Vector Industry Shenzhen Co Ltd, яка взаємодії з російською оборонною промисловістю, а також російська компанія Торговий дім «Вектор» та її директор Артем Ямщиков.

24 вересня радник президента України Володимира Зеленського Владислав Власюк заявив, що понад половину іноземних компонентів, знайдених у російській зброї в Україні, було поставлено з Китаю.  4 жовтня у Швейцарії пояснили зацікавленість у китайсько-бразильському плані щодо України. 
Джерело

Новости Украины