У Дніпрі гендиректор виробництва вікон облаяв військових, які зупинили його для перевірки документів: реакція ТЦК

За інформацією: Суспільне Дніпро.

Скрін відео інциденту Сергія Положая з представником ТЦК. Дніпро оперативний/Telegram

У Дніпропетровському обласному територіальному центрі комплектування відреагували на відео, на якому гендиректор одного з найбільших виробників металопластикових вікон "Steko" Сергій Положай нецензурно висловлюється на адресу військових після того, як вони зупинили його разом з патрульними для перевірки документів.

Як сказано у повідомленні, поведінка чоловіка була "ганебною і протиправною", а його дії дискредитують військових ТЦК та Збройних сил України.

"Громадянин Положай на своїх сторінках у соцмережах особисто повідомив, що не має документів щодо бронювання на час мобілізації. Водночас він хизується своїм зневажливим відношенням не лише до військового обов’язку, але й до військовослужбовців і не соромиться при цьому використовувати ненормативну лексику. Фактично, громадянин Положай особисто підтвердив протиправність своїх дій", — йдеться у дописі.

Події, які потрапили на відео, в обласному ТЦК також назвали обурливими і неприпустимими. Та зазначили, що мобілізація "працює однаково для всього суспільства, незалежно від соціального статусу, статків та займаних посад".

Наразі, як йдеться у повідомленні, фахівці проводять правову оцінку дій Положая та розв'язують питання притягнення його до відповідальності згідно з чинним законодавством України.

Як ситуацію коментують у компанії, якою керує Сергій Положай

У компанії "Steko" повідомили, що опубліковане відео не є повним, і контекст ситуації втрачений.

"Це не перше відео, яке з’являється в інформаційному просторі. Напередодні з’явилася також фейкова інформація про ситуацію, пов’язану з втечею від поліції та затриманням, що є абсолютно неправдою. Ми працюємо над визначенням тих, хто це поширює, та обовʼязково притягнемо до відповідальності за розповсюдження недостовірної інформації та наклеп", — мовиться у дописі.

Новости Украины