У Дніпрі врятували життя 26-річному військовому з Вінниччини

За інформацією: Суспільне Вінниця.

26-річний Микола з Вінницької області в лікарні ім. Мечникова. Сергій Риженко

У Дніпропетровській обласній лікарні ім. І.І. Мечникова врятували життя 26-річному військовому з Вінниччини, який отримав поранення в Донецькій області.

Чоловіку провели три надважкі операції та перелили 2 літри крові. Про це повідомив генеральний директор лікарні Сергій Риженко.

"Миколі 26 років, він з Вінницької області, село Петрашівка. Батько помер, дома зосталась мама, двоє братів та чотири сестри, Микола — наймолодший. Мріяв вивчитись та бути аграрієм. Поранення отримав в Донецькій області. Живіт увесь розбитий відламками з пошкодженням легень та кишківника. Сміливо йшов на штурм позиції росіян, але танковий постріл виключив його свідомість", — написав Сергій Риженко.

21 серпня захисник почав дихати без апарату штучної вентиляції легень.

"Микола дав собі завдання: вижити, обійняти братів та сестер та створити сім'ю. Хочу сказати на всю країну, що ми її відстоїмо, будемо справжньою європейською родиною. На День Незалежності у Миколи є мрія — стати вільним і незалежним від лікарів та зайвої допомоги, встати з реанімаційного ліжка, зробити перші кроки та поцілувати маму", — розповів Сергій Риженко.

Новости Украины