У ДПСУ пояснили, яка кількість російських військових перебуває біля північних кордонів країни

Росія продовжує утримувати у своїх прикордонних районах навпроти Чернігівської та Сумської областей підрозділи збройних сил. Таким чином вона демонструє свою присутність.

 

Про це сказав 7 червня речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, повідомляє 24 канал.

 

Він зазначив, що російські війська намагаються сковувати сили наших підрозділів оборони.

"За інформацією Генерального штабу, мовиться про приблизно 3 батальйонні тактичні групи. І одночасно ми не відзначаємо формування ворогом ударного угруповання, яке могло б повторити вторгнення на територію України", – сказав Демченко.

 

Речник наголосив, що Росія не припиняє обстрілювати територію території Чернігівщини та Сумщини. Такі дії несуть загрозу не лише військовослужбовцям, а й мирному населенню, яке проживає на прикордонні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОРДОНИ ЧЕРНІГІВЩИНИ ГОТОВІ ДО МОЖЛИВОГО ПОВТОРНОГО НАСТУПУ РОСІЇ КРАЩЕ, НІЖ 24 ЛЮТОГО, – ЧАУС

 

За словами речника, загалом противник веде фактично щоденний вогонь з артилерії та авіації, мінометів та стрілецької зброї. Також фіксується і скидання вибухових предметів та пристроїв з безпілотників. Їх також використовують для ведення розвідки в українському прикордонні.

 

"Зазначу, що за останні 6 днів зафіксували понад 70 обстрілів цих територій. Понад 50 з яких це була артилерія, решта зі стрілецької зброї та авіації", – розповів він.

 

Щодо кордону з Білоруссю, то тут суттєвих змін немає. Підрозділи її збройних сил продовжують виконувати завдання з посилення кордону з Україною.

 

"Зберігається загроза завдання з території Білорусі ракетних та авіаційних ударів по об'єктах нашої держави", – сказав Демченко.

 

Він запевнив, що прикордонники разом з усіма силами безпеки та оборони України вживають всіх необхідних заходів, щоб зберігати порядок на цих ділянках.

Фото — ілюстративне.

 

Источник

Новости Украины