У Дружківці понад 160 осіб залучені до суспільно-корисних робіт

В умовах воєнного стану потреба у трудових ресурсах, які можуть бути залучені до виконання робіт, що не потребують певних професійних навичок, зростає. Перелік суспільно корисних робіт, до якого періодично вносяться зміни, затверджується розпорядженням обласної військової адміністрації.

На сьогодні в Дружківці актуальні розвантаження та фасування гуманітарної допомоги, надання соціальних послуг уразливим верствам населення, комунальні та ремонтні роботи, благоустрій територій, роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту до використання за призначенням та їх експлуатації, плетіння маскувальних сіток тощо.

Дружківський міський центр зайнятості укладені договори з 9 установами, організаціями і комунальними підприємствами міста щодо залучення безробітних до соціально корисних робіт. З початку жовтня до їх виконання в зв’язку приступили 169 осіб. На весь час виконання суспільно корисних робіт у період воєнного стану статус безробітного за особою зберігається. Нагадуємо, що розмір оплати за виконання таких робіт не може складати менше, ніж мінімальна заробітна плата і здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Кожен з учасників СКР має змогу проявити себе на підприємстві та отримати пропозицію щодо працевлаштування на постійній основі. Переселенці Наталі Павленко фахівці центру зайнятості запропонували прийняти участь у суспільно корисних роботах на КП «Спектр». Жінка погодилася, зарекомендувала себе як відповідальна, виконавча та старанна робітниця, і наразі вже працює на підприємстві озеленювачем. Наталя задоволена місцем роботи. «Сьогодні я намагаюсь сприяти тому, щоб місто, в якому живу зі своєю сім’єю, було чистим та красивим, – пояснила жінка. – Дякую фахівцям центру за їхню увагу і допомогу».

Докладніше за тел. 0509909490.

Джерело

Новости Украины