У Дружківці винесли вирок найманцю ПВК “Вагнер” з Білорусі

Дружківський міський суд виніс вирок громадянину Білорусі, який воював на Донеччині у складі приватної військової компанії “Вагнер”.

За даними вироку, мешканець с. Горшков Речецького району Гомельскої області влітку 2022 року був завербований у ПВК “Вагнер” для участі на стороні Російської Федерації у війні на території України. 10 липня найманець прибув до с.Молькіне Краснодарського краю Росії, де розташовано тренувальний табір ПВК “Вагнер”. Того ж дня він підписав контракт с приватною військовою компанією, згідно з яким повинен був отримувати 240 тисяч рублів грошового забезпечення на місяць. З 11 по 21 липня злочинець приймав участь у військових навчаннях.

21 липня минулого року найманець в складі підрозділу ПВК “Вагнер” прибув до Свідлодарська Бахмутського району. З 21 липня до 16 листопада 2022 року чоловік брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України в районі населених пунктів Семигір`я, Кодема, Отрадівка, Курдюмівка Бахмутського району Донецької області. 16 листопада його було взято у полон.

За фактами злочинів громадянина Білорусі було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 447 КК України (Найманство). У лютому цього року підозрюваний підписав угоду про визнання винуватості. Суд виніс покарання найманцю у вигляді позбавлення волі на строк 9 років.

Джерело

Новости Украины