У Дружківці винесли вирок неповнолітньому коригувальнику вогню

Дружківський міський суд визнав студента із Бахмута винним у колабораціонізмі.

Згідно з вироком, навесні минулого року мешканець Бахмута в Telegram познайомився з інформатором російських спецслужб і погодився допомагати у веденні бойових дій проти Збройних сил України.

Минулою весною та влітку він передавав інформацію щодо розташування українських військових і наслідки російських обстрілів. Студент надсилав скриншоти карт із відмітками та голосові повідомлення.

Його співрозмовник отриману інформацію передавав ворогу для подальших ракетних ударів по особовому складу та місцям скупчення військової техніки ЗСУ.

У червні 2022-го обвинуваченого додали в закриту групу в Telegram, учасниками якої були працівники спецслужб РФ та незаконних збройних формувань, а також інші завербовані корегувальники.

12 липня 2022 року хлопець передав скріншоти карти з відмітками про місце розташування особового складу та військової техніки і засіб звʼязку Starlink. 19 липня росіяни обстріляли цю позицію. Того ж дня обвинувачений сходив у розвідку на місце влучання ракет. Після цього він повідомив, що українські військові все ще там залишаються. 22 липня окупанти обстріляли обʼєкт вдруге в результаті чого були пошкодженні будівлі поблизу місця влучання.

Зловмисника затримали в серпні минулого року і взяли під варту. Корегувальником вивився неповнолітній. Зараз йому не більше 17 років.

У суді юнак вину визнав повністю і від дачі показань відмовився. Його засудили до 10 років тюремного покарання.

Дії обвинуваченого кваліфікували як колабораціонізм — надання незаконним збройним формуванням та/або збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч. 7 ст. 111-1 ККУ).

Джерело

Новости Украины