У Дружківській громаді працював мобільний центр зайнятості

18 червня в смт Олексієво-Дружківка  відбувся виїзний захід із застосуванням мобільного офісу, організований фахівцями Дружківського міського центру зайнятості.

У заході прийняв участь начальник КП «Муніципальна варта» Дружківської міської ради Сергій Руденко. Мешканцям селища запропонували широкий спектр інформаційних та консультаційних послуг і розповіли про умови та засоби реєстрації в центрі зайнятості, профнавчання та навчання за ваучером, дієві напрямки онлайн-спілкування, в тому числі чат-бот у Telegram «Єдине вікно: помічник ВПО». Акцентувалася увага на джерелах пошуку роботи, можливості створити або розширити власний бізнес за допомогою мікрогрантів.

Зацікавленість викликали актуальні вакансії, презентовані начальницею відділу кадрів ТОВ «СВІТ ЛАЙФ КОМПАНІ» Тетяною Павловою: укладальник-пакувальник, слюсар-ремонтник, бухгалтер. Роботодавців було поінформовано про активні програми зайнятості з надання компенсації в разі працевлаштування окремих категорій безробітних, облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю та розроблений з метою підвищення рівня обізнаності про послуги служби зайнятості в цьому напрямку інформаційний бюлетень.

Підприємців запрошували доєднатися до платформи «Зроблено в Україні». На заході директорка Дружківського міського центру зайнятості Людмила Кравченко спілкувалася з інспекторкою розвитку територій Дружківської міської ради Оленою Янкевич щодо розширення спектру послуг служби зайнятості та створення нових направлень суспільно корисних робіт.

У заході прийняли участь 25 безробітних і 7 пошукачів роботи, 3 з яких зареєструвалися та отримали статус безробітних. 8 із запрошених висловили бажання пройти співбесіду з роботодавцями щодо працевлаштування, 6 – долучитися до участі в СКР, 11 зацікавилися можливостями створення власного бізнесу. Надання послуг служби зайнятості під час виїзних заходів триватиме.

Джерело

Новости Украины