У двох жителів Запоріжжя поліцейські вилучили вогнепальну зброю, боєприпаси та наркотики

У двух жителей Запорожья полицейские изъяли огнестрельное оружие, боеприпасы и наркотики

Понад півкілограма канабісу, автоматичну й стрілецьку зброю, магазини та близько 120 набоїв різного калібру група осіб зберігала за місцями мешкання і у власному автотранспорті.

За результатами експертиз діям фігурантів буде обрано остаточну правову кваліфікацію.

27 вересня оперативники управління карного розшуку та слідчі ГУНП в Запорізькій області, під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури, за силової підтримки спецпризначенців БПОП провели низку санкціонованих обшуків у Шевченківському районі міста.
Так, за місцем мешкання, в орендованому гаражі та автомобілі одного з фігурантів — раніше несудимого 30-річного чоловіка — правоохоронці виявили та вилучили автомат Калашникова, підствольний гранатомет, пістолет з ознаками переробки, 4 магазини, 3 димові гранати, понад 80 набоїв різного калібру, а також близько 20 грамів канабісу та мобільні телефони.

У квартирі його раніше судимого 27-річного товариша поліцейські вилучили пістолет, глушник, 4 магазини, близько 40 набоїв різного калібру, понад півкілограма канабісу та мобільні телефони.

Попередньо встановлено, що наркотичний засіб правопорушники зберігали для власного вжитку, а вогнепальну зброю та боєприпаси мали намір продати та вже підшукували покупців.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення раніше судимому чоловікові про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Його поплічнику – за ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє головне управління національної поліції в Запловшькій області.

Новости Украины