У двох полтавських школах капітально відремонтують їдальні та харчоблоки

За інформацією: Суспільне Полтава.

Ремонт у їдальні школи №38. Суспільне Полтава

"Стан був плачевний даного харчоблоку. 34 роки без ремонту. Косметичний ремонт був зроблений силами працівників їдальні. Розпочались демонтажні роботи. Враховуючи погодні умови, нам щастить, і демонтажні роботи відбувались трішки швидше, ніж ми планували", — розповіла директорка школи № 38 Тетяна Веркалець.

Площа приміщення — 490 квадратних метрів. Нині тут штукарять стіни та прокладають нові комунікації.

Коридор у 38 школі міста Полтава. Суспільне Полтава

"Тут буде облаштована зона для харчування гарячим харчуванням і буфетна зона, де учні зможуть придбати якусь іншу продукцію. Плюс ми виокремили навіть певну територію, яка буде перетворена у сучасний кабінет кулінарії, де діти ще зможуть навчатись приготуванню їжі. Окремо цех м’ясний, окремо овочевий, окремо приміщення для зберігання овочів, окремо для круп". — додала Тетяна Веркалець.

У харчоблоці встановлять нове обладнання, а в їдальні – меблі.

"Це будуть і два пароконвектомати, це буде якась там сучасна електро модна сковорідка величезна. Це будуть сучасні тістоміси. Це буде нарешті картоплечистка. Це і двері, і заміна раковин, і заміна вентиляції, і створення нарешті питних фонтанів", — продовжила директорка школи № 38 Тетяна Веркалець.

Приміщення харчоблоку. Суспільне Полтава

Роботи розпочали 1 вересня. На час ремонту діти тимчасово харчуються у двох навчальних кабінетах.

"Їжа доставляється методом кейтерингу. Її готують в іншій школі і декілька разів на добу привозять. Процес підготовки до цих ремонтних робіт тривав з весни. Це й подача заявки, проходження конкурсного відбору. І тільки наприкінці літа міністерством було видано наказ, де затвердили перелік об’єктів, що підпадають під субвенцію", — розповіла Тетяна Веркалець.

Харчуються діти тимчасово у кабінетах. Їжу привозять з іншої школи у корексах. Суспільне Полтава

"Завдяки інноваційній сучасній цифровій платформі "DREAM", саме через цю платформу було залучено ці кошти. На цю платформу було завантажено два проєкти", — продовжила секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова.

Відремонтують харчоблок і у 26-й школі Полтави. Роботи розпочнуть наступного тижня.

Вхід у їдальню та буфет. Суспільне Полтава

За словами Катерини Ямщикової, на реконструкцію та капітальний ремонт їдалень у двох полтавських школах – 38 та 26, залучили державну субвенцію розміром у понад 27 мільйонів гривень. Додатково з міського бюджету спрямували ще близько 11 мільйонів.

Ремонт харчоблоку та їдальні у 38-й школі планують завершити 1 січня 2025-го року.

Читати ще

Читати ще Проєкт «Полтава пам’ятає героїв»: коли розпочнеться монтаж портретів полеглих захисників

Читати ще Прутський похід 1711 року: що нового з’явилося в експозиції у музеї Полтавської битви у Полтаві

Новости Украины