У фракції ЄС в міськраді на одного депутата менше — Новости Бердянска

На черговій сесії міської ради т.в.о. міського голови Олександр Свідло озвучив повідомлення про виключення з фракції Європейська солідарність Богдана Сушко

У фракції ЄС в міськраді на одного депутата менше

Що стало приводом для виключення одного з членів фракції редакція поцікавилась у голови Європейської солідарності в Бердянській міській раді Ксенії Буханової.

Буханова Ксения

Коли ми ставали депутатами, кожен з нас взяв на себе зобов’язання перед політичною партією. В Європейській солідарності є жорстка і принципова позиція. При чому наша сила, чи не єдина, яка чітко дотримується задекларованих принципів. Богдан Сушко також взяв на себе ці зобов’язання. Однак часто їх не виконував. Мені відомо, що до нього були запитання у обласного керівництва партії. Але ці зауваження так і не були враховані, прокоментувала виключення з фракції ЄС Богдана Сушко Ксенія Буханова.

Сам Богдан Сушко заявляє, що йому не відомо, якими мотивами керувались партійці, ухвалюючи рішення про його виключення з фракції ЄС.

Сушко Богдан

Це наслідок тих подій, які відбувались в останні місяці. Це було очікувано. Програму партії я не порушував. На засіданні фракції мене не запрошували. Про обласну конференцію я дізнався за 30 хвилин до її проведення. Протокол засідання я затребував, — прокоментував Богдан Сушко.

Крім того, окрім виключення з фракції, обласною конференцією запущено процедуру імперативного мандату по відношенню до Богдана Сушко. Цю інформацію підтвердила Ксенія Буханова. На початку лютого планується проведення з’їзду партії Європейська солідарність, на якій планується ухвалення рішення про позбавлення Богдана Сушко депутатського мандату.

Наступним за партійним списком ЄС в міській раді, який за черговістю претендуватиме на депутатський мандат, значиться Дмитро Єгоров. Однак, за інформацією Ксенії Буханової, Дмитро Єгоров написав заяву про відмову від набуття депутатських повноважень. Хто має посісти місце Богдана Сушко в ЄС міської ради, Ксенія Буханова, поки що, не уточнює.

Источник

Новости Украины