У Глибоцькій лікарні на Буковині призначили виконувача обов’язків директора: чому змінився керівник

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Роман Дубінський. Фото: Глибоцька територіальна громада

У Глибоцькій багатопрофільній лікарні Чернівецької області призначили виконувача обовʼязків директора. Ним став Роман Дубінський, який раніше був заступником директора. Згодом на посаду керівника закладу планують оголосити конкурс.

Про це у коментарі Суспільному розповів Глибоцький селищний голова Григорій Ванзуряк.

Чому звільнився колишній директор лікарні

Понад 20 років заклад очолював Іван Шкробанець. За словами Ванзуряка, до завершення його контракту був ще один рік. У коментарі Суспільному Шкробанець розповів, що написав заяву на звільнення, бо лікарні не вистачає грошей на зарплати працівників – через це потрібно було оптимізувати штат.

"Я вже проводив кілька непопулярних оптимізацій. Думаю, з мене вже досить. Хай прийдуть молоді і справляються з цим", — каже Шкробанець.

Водночас Шкробанець продовжить працювати в лікарні педіатром.

Що відомо про Дубінського та його плани на посаді

Роман Дубінський понад 18 років працював ортопедом-травматологом, а також був заступником директора лікарні з хірургічної роботи. У коментарі Суспільному розповів, що планує працювати над оптимізацією штату, але наразі невідомо, яких посад це стосуватиметься.

"Штати занадто роздуті, а через війну людей стає все менше, бо виїжджають за кордон. Нам платять за послуги, які ми надаємо пацієнтам, а пацієнтів стає все менше. Це впливає на доходи закладу. Ми змушені підлаштовуватись під реалії, бо інакше – лікарня просто не виживе", — каже Дубінський.

Окрім того, Дубінський планує переглянути видатки бюджету лікарні, зокрема закупівлі, а також покращити умови праці та зробити косметичні ремонти у відділеннях, які цього потребують.

"Якщо у нас є достатній запас ліків, палив чи дезінфекційних засобів, то можна не проводити ці закупівлі, а ці гроші спрямувати на погашення заборгованості по зарплаті", — каже Дубінський.

Голова громади Ванзуряк розповів Суспільному, що на посаду директора лікарні планують оголосити конкурс. Коли це зроблять – наразі невідомо, бо спершу потрібно створити конкурсну комісію.

Читати ще

Читати ще У Глибоцькій лікарні на Буковині виникло понад 11 млн грн боргу: чому та як гаситимуть

Новости Украины