У Харкові горить ліс поблизу густонаселеного кварталу

У лісі зайнялася хвойна підстилка.

Горить Журавлівський гудропарк.

Удень на Салтівці у Харкові виникла пожежа. За торгово-розважальним центром «Караван» загорівся ліс. Рятувальники вирушили на гасіння пожежі о 12:21. Майже за дві години вогонь удалося локалізувати, наразі триває його ліквідація. Площа пожежі складає 500 квадратних метрів.

«Горить хвойна підстилка. Вже є локалізація, о 14:10. Виїхали о 12:21. Загрози поширення на будинки уже немає, оскільки є локалізація», — повідомили UA-NEWS.in.ua у Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

Рятувальники просять жителів Малої Данилівки та Салтівки підійти до місця гасіння з лопатами та допомогти обкопувати територію, аби вогонь не поширювався далі.

За інформацією мера Харкова Ігоря Терехова, через пожежу в об’їзд ідуть автобуси №47, 63, 208 і 272. Маршрут наступний:

  • вулиця Барабашова — вулиця Валентинівська — вулиця Академіка Павлова — вулиця Тюрінська — вулиця Віринська — станція метро «Київська» — вулиця Шевченка і далі за маршрутом.

Трамваї №16 і 16-А не курсують. Шлях від «Каравану» до вулиці Жилярді перекритий. Площа пожежі складала чотири гектари, зараз вона локалізована.

«Важлива інформація щодо пожежі на Салтівці, неподалік Журавлівського гідропарку. Місто мобілізувало всі можливі ресурси для підтримки рятувальників  ДСНС. На місці також працюють підрозділи департаменту з надзвичайних ситуацій, бригади КП «Зеленбуд» та 18 одиниць комунальної техніки. Зараз пожежу вже вдалося локалізувати на площі 4 га. Загрози житловим будинкам немає», — розповів Терехов.

Як писав UA-NEWS.in.ua, сьогодні вранці гасили пожежу на території торгово-розважального центру «Дафі». Там загорілися дерев’яні піддони.

Автор: Ганна Ткаченко

Джерело

Новости Украины